0:00

Partidele și alianțele politice din Neamț se pregătesc pentru alegerile parțiale pentru funcția de primar în comuna Mărgineni. Deși sunt mai puțin de două săptămâni până când expiră termenul limită de depunere a candidaturilor, marea majoritate a organizațiilor politice nu a stabilit care sunt candidații care vor intra în cursa pentru fotoliul de primar al comunei Mărgineni. Până la această dată doar USD a stabilit că pentru funcția de primar al comunei Mărgineni va candida actualul viceprimar, Vasile Rotariu.

”Noi vom merge pe mâna alianței și, de comun acord cu PC și UNPR am stabilit ca din partea USD să candideze viceprimarul Vasile Rotariu”, a precizat Ioan Munteanu, deputat PSD Neamț. Liberalii și liderii PP-DD încă nu au hotărât cine îi va face concurență candidatului propus de PSD. Liderii celor două partide spun că încă mai este timp pentru a alege varianta cea mai bună.

”Deocamdată analizăm și apoi vom alege candidatul cel mai bun. Studiem două, trei propuneri de candidaturi după care vom lua o decizie”, a declarat Ciprian Șerban, președinte PP-DD Neamț. ”Am discutat deja despre posibilii candidați, încă nu avem un nume, dar am luat deja legătura cu colegii care se ocupă de colegiul din care face parte comuna Mărgineni, iar până la sfârșitul acestei săptămâni vom stabili cine va fi candidatul la funcția de primar al comunei Mărgineni”, a spus George Lazăr, vicepreședinte PNL Neamț.

Candidaturile vor trebui depuse la Biroul Electoral Județean pe data de 5 mai, așa cum prevăd normativele legale în vigoare. Între timp, fiecare organizație politică își desemnează reprezentanții în secțiile de votare. În comuna Mărgineni vor avea loc alegeri parțiale, pentru funcția de primar în paralel cu alegerile europarlamentare din data de 25 mai, după ce, fostul primar al comunei, Ion Surdu și-a pierdut viața într-un tragic accident. (I.C.)

Articolul precedentScriitori nemţeni la Zilele revistei “Convorbiri literare”
Articolul următor”Piatra Curată” continuă