Astăzi, la Casa cu Absidă “Laurenţiu Ulici” din Iaşi, sala “Mihai Ursachi”, va începe ediţia a XVIII-a  a Zilelor revistei “Convorbiri literare”. Manifestarea va debuta la ora 17,30, cu un simpozion omagial “Ion Bogdan (1864-1919) şi Corneliu Ştefanachi (1933-2009), directori ai revistei “Convorbiri literare” (1902-1906 şi 1972-1976)”.

Vineri, 25 aprilie, de la ora 9, se va desfăşura colocviul “150 de ani de la fondarea Societăţii Junimea”, iar de la ora 10,30,  în aula Universităţii “Petru Andrei” din Iaşi, Constantin Chiriac, directorul Festivalului internaţional de teatru de la Sibiu va prezenta conferinţa “Diplomaţie culturală”.

În după-amiaza aceleeaşi zile, de la ora 17,30, va fi vernisată “Arhitectura credinţei în Iaşi”, o expoziţie a Direcţiei judeţene de cultură Iaşi, iar de la ora 18, la Teatrul pentru copii şi tineret “Luceafărul”, vor avea loc Podiumul poetic, lecturi şi momente muzicale, cu participarea lui Constantin Chiriac şi a Orchestrei simfonice a Filarmonicii de stat “Moldova” din Iaşi. De la ora 19,45, se va desfăşura acordarea premiilor anuale ale revistei “Convorbiri literare”, manifestarea închizându-se cu un moment muzical susţinut de aceeaşi orchestră.

Evenimentul este organizat de Uniunea Scriitorilor din România, Ministerul Culturii şi Patrimoniului, Primaria Municipiului Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi. Din judeţul nostru sunt invitaţi la manifestările de la Iaşi membrii colegiului redacţional (Adrian Alui Gheorghe, Cristian Livescu), colaboratorii revistei (Emil Nicolae, Adrian Romila, Radu Florescu), alţi scriitori, prieteni apropiaţi ai revistei. (N.S.)

Articolul precedentTudor Gheorghiu, invitat la „Cenaclul de joi”
Articolul următorSe organizează pentru alegeri