„Scaune de grădiniţă” pentru TT, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* ”Ce am comandat noi și ce au trimis ei”, se plânge directorul Liviu Timuş

Scaunele primite pentru sala și lojele Teatrului Tineretului din Piatra Neamț nu corespund cerințelor. Conducerea instituției, și nu numai, este total nemulțumită de scaunele primite din China. În afară de faptul că mărimea nu este aceeași cu standardul cerut, nici înălțimea scaunelor nu este cea corespunzătoare, mai ales pentru cele ce urmează să fie montate în loje. Despre scaunele care ar trebui montate în balconul sălii de teatru nici nu se poate vorbi.

”Ce am comandat noi și ce au trimis ei. În sală, înainte erau 220 de scaune, iar acum nu încap decât 156. Ceea ce s-a primit este destul de îngust ca și confort, iar în plus prin configurare, acestea ocupă mai mult spațiu, deci încap mai puține scaune. Despre cele care trebuie montate în loje nici nu putem discuta. Seamănă cu niște scaune de grădiniță, iar spătarul e prins la 90 de grade. În plus, după ce că sunt cu mult mai scurte scaunele, balustrada a fost înălțată, deci o persoană așezată pe un astfel de scaun, în lojă, nu vede nimic. Trebuie să căutăm o soluție pentru a înălța respectivele scaune. Despre balcon nu putem vorbi, acolo nu știu cum vom reuși să punem scaune”, a declarat Liviu Timuș, director Teatrul Tineretului.

Nici conducerea Consiliului Județean nu este mulțumită de scaunele chinezești. Emilia Arcan, vicepreședinte CJ Neamț a vrut să se convingă care este stadiul lucrărilor de montaj și dacă acestea respectă standardul cerut.

”Sunt înguste și destul de incomode. Dacă se așează cineva mai mare nu încape. În plus cotierele… nu încapi să stai comod. Eu dacă mă așez la lojă nu văd nimic. Să vedem ce soluții va găsi domnul director”, a precizat Emilia Arcan. În total, în momentul de față, în sala de spectacol intră doar 156 de scaune, iar în loje și în balcon ar trebui să intre 94 de scaune. Firma contractantă a trimis însă 500 de bucăți, iar conducerea TT va trebui să găsească o modalitate de a depozita restul de scaune, care nu vor fi montate. (I. CĂLIN)

Articolul precedentAsistenţa socială, instrument de convins electoratul?
Articolul următorUraniul de la Grinţieş, orfanul dezbaterii publice