profesor

Peste 300 de candidați nemțeni cu medii cuprinse între 7 și 10 au încercat ieri, să „prindă” unul din cele aproximativ 80 de locuri disponibile la nivelul județului Neamț pentru un contract cu învățământul pe o perioadă nedeterminată. Cei mai mulți au comparat repartizarea cu o luptă inegală. Oricât au avut mediile de mari, locurile pentru titularizare au fost prea puține. „Știu că nu am nicio șansă, dar am mizat pe absența celor dinaintea mea. La specializarea mea sunt pe locul 18, iar pentru locurile disponibile pentru titulari au șanse doar 4 candidați”, a mărturisit un candidat pentru un post de titular la specializarea profesor/educator.

Nici acolo unde au fost locuri mai multe nu au fost șanse mai mari pentru cei care au obținut media necesară pentru un loc sigur la catedră. La Limba Engleză au fost 9 posturi de titular, după cum ne-a informat unul dintre candidați. „N-am avut șanse chiar dacă am avut media pentru titularizare. Ultima medie cu care s-a intrat a fost 8,85. La anul o iau de la capăt, nu am încotro. Poate vor fi mai multe șanse”, a spus un titularizabil ghinionist.

Aglomerația din sala de clasă unde s-a făcut repartizarea candidaților pentru un post de titular s-a risipit după o repriză scurtă de saună. Anunțul că cei care nu au prins loc de titular se pot îndrepta spre case i-a pus pe gânduri pe cei mai mulți. Aceștia au întrebat dacă se vor prezenta pe 12 august când a fost programată repartizarea în ședință publică a candidaților nerepartizați în ședința publică din 9 august. Răspunsul a venit sec din partea reprezentantului ISJ Neamț. „Nu mai veniți pe 12 august pentru că nu mai sunt posturi pentru titulari. Toți cei care au medii peste 5, inclusiv cei care au medii cuprinse între 7 și 10, se vor prezenta la repartizarea programată pe 14 august pentru un post de suplinitor. Nu mai sunt locuri pentru titulari, deci nu mai aveți de ce să veniți pe 12 august. Știm că sunt locuri puține și că ați muncit pentru mediile acestea mari, dar nu avem ce să facem”, a spus Gabriela Banu, inspector școlar general adjunct al ISJ Neamț.

În 14 august se va desfășura etapa de repartizare pentru angajare pe perioadă determinată. Atunci pot participa cei care au obținut minimum nota 5 la examenul de titularizare.

Cei care au întrunit condițiile pentru titularizare, dar nu au mai prins un loc de titular pot folosi rezultatele obținute pentru anul următor.

Marian TEODOROF

Articolul precedentSurprize pe bicicletă
Articolul următor„La Cantonul 248 am descoperit puterea singurătății și a izolării”