Sărbătoare după alegeri: 200.000 de lei de Zilele Orașului * PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Zilele Municipiului Piatra Neamţ 2013

Pentru sărbătorirea municipiului Piatra Neamț în 2016, Consiliul Local a aprobat finanțarea cu 205.000 lei a activităților cuprinse în programul aniversar.

În acest an, Zilele Orașului debutează joi, 23 iunie, când, între orele 11.00-21.00, este programat Festivalul de Folclor „Comorile Neamțului”, spectacol ce va fi găzduit de sala mare a Consiliului Județean Neamț, dar, deschiderea oficială va avea loc la ora 17.00, pe Platoul Curții Domnești, când vor fi premiați olimpicii care au obținut rezultate bune la olimpiadele naționale și internaționale. După premiere este programat spectacolul de percuție Super Chill.

Tot joi, între orele 18.30-19.00, va avea loc vernisajul expoziției de pictură „Arta plastică nemțeană – 2016”, realizată de Uniunea Artiștilor Plastici la Galeriile „Lascăr Vorel”.

De la 19.00 la 20.30, iubitorii de teatru au intrarea liberă la piesa „Dar… ce-ați crezut?!”, după Nadejda Pușkina, în limita locurilor disponibile.

Credincioșii pietreni pot participa, între orele 19.00-21.00, la Slujba Vecerniei și Procesiunea cu Sfintele Moaște din ajunul Sărbătorii Nașterea Sf. Ioan Botezătorul – Sânzienele, la Biserica Sf. Ioan Domnesc.

Ziua Universală a Iei la Curtea Domnească

Startul zilei de vineri, 24 iunie, este dat la ora 08.00, cu utrenia și slujba în cinstea Sărbătorii Nașterea Sf. Ioan Botezătorul.

24 iunie este și Ziua Universală a Iei, nu numai Sărbătoarea Sânzienelor, motiv pentru care, între orele 13.00-14.00, pe platoul Curții Domnești, va avea loc deschiderea atelierelor demonstrative de meșteșuguri tradiționale: țesut-cusut (Rodica Ciocârtău-Pipirig), împletituri din sfoară, măști populare (Elena și Vasile Ciocârlan – Ștefan cel Mare), împletituri fibre vegetale (Carmen Mititelu – Horia), olărit, modelaj lut (Viorica Bugeaclău – Piatra Neamț), cusături tradiționale (Gabriela Pruteanu – Piatra Neamț).

Între orele 14.00-16.00, este programat spectacolul ansamblurilor folclorice din județul Neamț: Sânziene, comuna Tupilați; Izvoarele Borcutului, comuna Borca; Miorița, comuna Piatra Șoimului; din comuna Săbăoani; Dor Vânătorean, comuna Vânători Neamț, și va fi inaugurat și atelierul de împletit coronițe de Sânziene.

Pietrenii care vor fi în centrul orașului între orele 16.00-19.00 sunt invitați să îmbrace o ie și să învețe să danseze de membrii ansamblului „Floricică de la munte”, ansamblu care va susține și un spectacol, de la 19.00 la 20.00, dedicat obiceiurilor de Sânziene. După ora 20.00, publicul este așteptat la spectacolul extraordinar  Dinu Iancu Sălăjanu.

Serile de sâmbătă și duminică, rezervate concertelor

În cea de-a treia zi de spectacol sunt programate, între orele 09.00-17.00, întreceri sportive – minihandbal, minibaschet, șah, arte marțiale și tir cu arcul, îndemânare biciclete, manifestări organizate de Direcţia Județeană pentru Sport și Tineret Neamţ. Între orele 15.00 – 18.00 este programat concursul maraton „Desenează Orașul tău”, iar între 17.00 și 19.30, publicul poate asista la momente artistice în Curtea Domnească – statui vivante, animatori pe picioroange.

De la 19.30, timp de jumătate de oră, este programat concertul trupei Asteris, pe scenă urmându-i cei de la Los Anonimos și, de la 21.00, Raluka. Seara se încheie cu un concert Holograf, între orele 22.00-23.00.

Întreceri sportive sunt programate și pentru duminică, 26 iunie, între orele 09.00-15.00, iar de la 17.00 la 19.30, vor fi momente artistice în Curtea Domnească – picturi pe față, animatori pe picioroange. Concertele de duminică încep de la 19.30, cu trupele Sub pod și Myopia, o oră mai târziu fiind programat concertul Freestay și, între 21.30-22.30, concertul Carla’s Dreams.

Târg auto, tot în perioada Zilelor Orașului

Legate de Zilele Orașului din 2016 sunt și câteva expoziții de pictură, dar și târgul auto din cartierul Dărmănești. Între 15-30 iunie, Galeriile „Lascăr Vorel” găzduiesc expoziție de pictură „Arta plastică nemțeană – 2016”, iar din 20 iunie până în 20 iulie, Hotelul Central găzduiește expoziția personală Laurențiu Dimișcă „Bucureștii de astăzi. Viziunea artiștilor de mâine”.

Între 23-26 iunie este programată ediția din 2016 a Târgului Auto Piatra Neamț, în parcarea Galeriilor Olimp, fiind organizată de Camera de Comerț și Industrie Neamț. În aceeași perioadă are loc și Campionatul Național de Off Road –„Off road Trophy Piatra Neamț”, probele având loc în Bâtca Doamnei, dar și expoziția personală de fotografie Marius Nicolae Florescu „Labirintul Potretelor”, la Muzeul de Istorie Piatra Neamț.

Din 24 în 26 iunie are loc Festivalul Național de Minihandbal, organizat de Direcţia Județeană pentru Sport și Tineret Neamţ, în Sala de Sport „Ceahlăul” și în aer liber, la Curtea Domnească. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentSe strâng semnături pentru boicotarea Evaluării Naționale
Articolul următorGratuităţi la Primăria Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.