reclama autocenter

În perioada 18-24 februarie, la Piatra Neamţ, va avea loc Simpozionul Naţional „Criosfera 2013”, manifestare organizată de Univeristatea Populară „Emil Racoviţă”, instituţie cultural-ştiinţifică a Casei de cultură a sindicatelor. Evenimentul se va desfăşura în două secţiuni: o secţiune dedicată publicului larg, care va cuprinde expoziţii de carte, pictură, diaporame, foto, şi spectacole de teatru şi film pe această temă (şapte documentare de lung metraj), iar în partea a doua se va desfăşura simpozionul propriu-zis, secţiune la care se vor prezenta referate şi comunicări ştiinţifice având ca subiect Criosfera. Vor participa cercetători şi exploratori, reprezentanţi de marcă ai mediului academic din toate centrele universitare din România, dar şi invitaţi speciali din Bulgaria, Polonia, Rusia, Austria, Elveţia.

Doi dintre iniţiatorii manifestării, speologul Stelian Grigore (directorul instituţiei) şi alpinistul Ticu Lăcătuşu au susţinut ieri o conferinţă de presă în care au făcut cunoscute ultimele noutăţi ale acestei ample manifestări organizate la nivel naţional. Cei doi şi-au exprimat convingerea că „Criosfera” va deveni un brand important al muncipiului Piatra Neamţ.

Ediţia din acest an a „Criosferei” se va incheia duminică, 24 februarie, cu Carnavalul Zăpezii. Vom reveni cu amănunte despre programul acestei manifestări.

Articolul precedentUn pictor oltean pe simezele nemţene
Articolul următorDrept la replică