reclama autocenter

Referitor la articolul apărut în Ziarul Ceahlăul, privind evaluarea activităţii managerilor instituţiilor culturale, subordonate Consiliul Judeţean Neamţ, vă rugăm să luaţi în considerare următoarele informaţii:

Contractul de management nr 9259/ 29.07.2011, încheiat pe o perioadă de 3 ani (01.08.2011 – 01.08.2014), între Consiliul Judeţean Neamţ şi domnul Liviu Timuş, în calitate de director general al Teatrului Tineretului, prevede, conform art. 15:

“Evaluările sunt efectuate anual, după cum urmează:

a)      prima evaluare în luna aprilie  2011;

b)      a doua evaluare în luna aprilie 2012;

c)      a treia evaluare în luna aprilie  2013;

d)      evaluarea finală are loc cu cel puţin 150 de zile calendaristice înainte de luna august 2014;”

Conform Contractului de management încheiat între Consiliul Judeţean Neamţ şi domnul Liviu Timuş, Capitolul III, Art. 3 „prezentul contract de management se încheie pe durată determinată, producând efecte de la data 1 august 2011, până la data încetării termenului pentru care a fost întocmit şi aprobat proiectul de management, prevăzut în anexa nr.1, respectiv până la data de 1 august 2014.

Aceste date sunt în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificarile şi completările ulterioare.

            Prin urmare, desfăşurarea unei evaluări în luna ianuarie ar fi fost nejustificată în cazul domnului director Liviu Timuş. Considerăm că este tendenţioasă realizarea unei legături între nemulţumirile directorului Liviu Timuş privind recepţionarea clădirii teatrului şi evaluarea sa managerială.

Teatrul Tineretului Piatra Neamţ

Nota redacţiei:

Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ Emilia Arcan, evaluarea managerială s-ar fi făcut odată cu cea a celorlalţi doi directori din instituţii culturale subordonate (Biblioteca Judeţeană G.T. Kirileanu şi Complexul Muzeal), însă „când s-a aprobat comisia de evaluare colegii nu au fost de acord ca Doru Spiridonescu (UNPR)să fie preşedintele comisie şi de aceea s-a amânat această parte din proiectul de hotărâre, urmând a se relua după aceea”. Aşa încât evaluarea domnului Timuş nu se face în luna aprilie neapărat şi nu are nici o legătură cu data la care se încheie contractul acestuia de management. Legătura „tendenţioasă” între recepţionarea clădirii şi evaluarea sa managerială a fost făcută de unii dintre consilierii judeţeni într-un cadru mai puţin oficial.

Articolul precedentSăptămâna viitoare, la Piatra Neamţ: CRIOSFERA 2013
Articolul următorLaurenţiu Dimişcă: “Unde sunt tinerii pictori din Neamţ?”

1 COMENTARIU

Comments are closed.