iarna 2014 ambulanta 01

* peste 100 de nemțeni au avut nevoie de ambulanță

În acest sfârșit de săptămână, 117 nemțeni au apelat la salvare. Șefa Serviciului Județean de Ambulanță Neamț, dr. Dorice Albu, spune că, în ciuda frigului și a căderilor de zăpadă, nu s-a înregistrat o creștere a numărului solicitărilor, față de săptămânile trecute.

„Numărul celor care apelează la ambulanță este relativ constant în zilele sfârșitului de săptămână. Nu am înregistrat o creștere semnificativă a solicitărilor, pe fondul venirii frigului și zăpezii. Mai mult decât atât, nu am avut niciun caz de hipotermie. Este un semn că oamenii știu să aibă grijă de ei și stau mai mult în case, lucru care nu poate decât să ne bucure. De asemenea, în aceste zile nu am avut nicio cerere pentru intervenție în cazul vreunei femei însărcinate”, spune managerul SJA Neamț.

De altfel, ninsoarea din ultimele zile nu a creat probleme autospecialelor de ambulanță. Nu a fost nicio solicitare căreia să nu i se poată da curs, din cauza stării drumurilor.

„Nici întârzieri nu am avut. S-a circulat în condiții de iarnă, dar nu au apărut probleme de niciun fel”, punctează dr. Dorice Albu. Lucru confirmat și de un șofer pe ambulanță, care adusese o pacientă de la Târgu Neamț. „Trebuie să fii foarte atent, atâta tot. Drumarii erau la treabă, împrăștiau material antideparant. S-a circulat un pic mai greu, cu viteză redusă, dar nu este nimic neobișnuit. E iarnă și astea sunt condițiile”.

Ieri dimineață, la ora 10, tractorul cu lamă aflat în dotarea Spitalului Județean de Urgență Neamț era „la datorie”. Cupa fusese umplută cu material antiderapant, iar șoferul se pregătea să facă „tura de serviciu”, conform dispozițiilor venite de la conducerea spitalului.

„A fost chiar domnul manager Lazăr astăzi dimineață și ne-a atras atenția să nu lăsăm zăpada să se adune, ca să nu apară probleme”, ne-a spus tractoristul.

În curtea spitalului se putea circula bine, dar nu prea avea cine să circule. Câte o mașină, din cinci în cinci minute, apărea la barieră și aștepta să i se permită accesul în incinta unității spitalicești. În rest, locuri de parcare goale. Și liniște.

Alex SÎRBU

Articolul precedentA fugit din spital și a murit înghețat
Articolul următorZăpadă avem! Se deschide pârtia?