Deși mulți amatori de ski și snowboard ar dori să beneficieze de pârtia Cozla, aceștia vor trebui să mai aibă răbdare. Aceasta nu se va deschide până când condițiile de ski nu vor fi așa cum trebuie chiar dacă managerul societății Perla Invest Piatra Neamț preconizase inițial că aceasta va intra în funcțiune în acest weekend. Potrivit lui Cătălin Goldan, manager Perla Invest, deși au mers tunurile de zăpadă câteva zile și a nins considerabil în weekendul acesta, pârtia rămâne închisă.

”Noi știm mai bine ce avem de făcut. Când Salvamontul ne va da ok-ul îi vom da drumul. Deocamdată pârtia nu este gata, este decizia noastră și ne-o asumăm. În a doua parte a pârtiei nu este suficientă zăpadă și dacă îi dăm drumul riscăm să o stricăm. Este posibil să o deschidem și astăzi după amiază (n.r. – duminică, 26 ianuarie), dar nu suntem deciși. Vom anunța pe toată lumea când deschidem pârtia”, a declarat managerul Perla Invest.

Perla Invest a mers în pierdere, în acest sezon, din cauza vremii nefavorabile pentru ski și snowboarding. Dacă pârtia nu se va deschide măcar acum, când a început să ningă și sunt condiții pentru exploatare, societatea Consiliului Local Piatra Neamț riscă să aibă și mai mari pierderi și să nu-și mai recupereze nici măcar jumătate din prejudiciul provocat de lipsa zăpezii din acestă iarnă. (I.C.)