reclama autocenter

lopeti piata centrala

Primul strat de zăpadă așternut pe carosabil i-a scos din case pe șoferii nemțeni. Și nu doar pe ei, ci și pe cetățenii cu simțul răspunderii, care știu că riscă să fie amendați, dacă nu-și curăță zăpada din fața locuinței. Un prilej cum nu se poate mai bun pentru comercianții de produse de profil, care-au speculat imediat oportunitatea afacerii și s-au aprovizionat cu suficiente articole de iarnă: de la lanțuri antiderapante până la raclete și împingătoare. Am vizitat și noi un astfel de magazin de profil din Piața Centrală. Iată câteva prețuri:

* Raclete – prețuri de la 2,90 lei/bucata  până la 11,90 lei/bucata

* Lanţuri antiderapante – 12,5 lei/kg

* Spărgător de gheaţă – 25 de lei/bucata

* Împingător de zăpadă – 39,90 lei/bucata

* Lopeţi de zăpadă – preţuri de la 24,90 lei/bucata până la 69 lei/bucata

* Mătură stradală – 38 de lei/bucata

Întrebat ce articole sunt la mare căutare în această perioadă, unul dintre vânzătorii magazinului de profil din Piaţa Centrală ne-a spus că lopeţile de zăpadă sunt în continuare vedetele sezonului: “Ne-am făcut un stoc generos de când am ascultat prognozele meteo. Era normal. Oamenii care sunt clienţi fideli şi cumpără de la noi de ani de zile ştiu că aici pot să găsească tot ce le trebuie în materie de articole de iarnă, dacă le putem spune aşa. Şi anul acesta, cel mai bine se vând lopeţile. Avem de la lopeţi de maşină, mai scurte, până la lopeţi mari, de aluminiu. Astăzi cred că am vândut deja 15 bucăţi şi e încă dimineaţă. Au fost însă ani mult mai buni, ani în care dădeam şi 200 de bucăţi într-o zi. Asta e. Ţinem cont şi de faptul că cine şi-a cumpărat anul trecut, anul acesta nu mai trece pe la noi. În orice caz, suntem mulţumiţi.”

Şi parcă vrând să ne certifice ceea ce vânzătorul tocmai ne spusese, unul dintre clienţi a cerut o lopată chiar în faţa noastră: Mi-am cumpărat o lopată cu coadă scurtă, pe care să pot s-o bag în portbagaj, la 25 de lei bucata. Era ultima ustensilă care-mi mai trebuia, în rest maşina e echipată complet pentru iarnă. Plecăm la drum lung astăzi şi nu vreau să risc”, ne-a spus unul dintre clienţii magazinului din Piaţa Centrală.

Pe lângă raclete, lopeţi şi lanţuri antiderapante, şoferii care merg la drum lung au de regulă în maşini şi saci cu nisip, spray-uri antiîngheţ şi antiaburire dar şi soluţii speciale pentru dezgheţat parbrizul, articole care se găsesc de regulă în magazinele cu profil auto. (I. HAGI-STAN)

Articolul precedentZăpadă avem! Se deschide pârtia?
Articolul următorCodul închide şcolile!