pietricica turism

Un bărbat de 71 de ani, internat la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, a fugit din spital, sâmbătă noapte. Incidentul s-a petrecut după ora două, dar dispariția lui a fost descoperită abia după o oră și jumătate. Ieri, în jurul prânzului, bătrânul a fost găsit la marginea pădurii, la aproape un kilometru distanță de spital, secerat de frig.

„Pacienții ne-au spus că l-au văzut ultima oară în jurul orei 02.15. În jurul orei 03.45, medicul de gardă a observat că bărbatul dispăruse și a sunat imediat la 112. Eu am fost înștiințată despre incident duminică dimineață, în jurul orei 07.43. Dacă l-ar fi văzut cineva, probabil că nu am mai fi ajuns aici”, ne-a declarat dr. Daniela Marcoci, director medical al Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani.

Primarul comunei Alexandru cel Bun spune că bărbatul a plecat cu sonda după el, pretextând că merge până la magazin. „Spitalul are încheiat contract cu o firmă de pază, dar agenții nu pot să oprească un bolnav să iasă din clădire. Asta pentru că pacienții internați aici au circuit deschis, adică pot intra și ieși din spital oricând vor, fără să dea socoteală cuiva. Se duc la plimbare, prin pădure, la aer curat, au parte de toată libertatea. Cât privește acest incident nefericit, bătrânul suferea de TBC și era, oricum, în fază terminală. Din ceea ce știu de la medici, nu mai avea multe zile de trăit. Ceea ce a făcut i-a grăbit, practic, sfârșitul”, a precizat primarul Ion Rotaru. Bătrânul, de loc din Pângărați, fusese internat în spital vineri după amiaza. (A.S.)

P.S. – Nedumeriri: Cum se poate ca un bolnav de 71 de ani să poată pleca din spital noaptea, cu sonda după el și agenții de pază să nu-l oprească, chiar dacă este” regim deschis” la spital? Face cumva parte din tratament o plimbare la minus 10 grade, cel puțin, după o sticlă de mâncare? Firma de pază mai are contract cu spitalul și astăzi? (Z.C.H.)