permanenta bicaz 01

* ieri, în prezența autorităților locale și județene, a fost inaugurat cel de-al 11-lea Centru de Permanență din județul Neamț

* „În viața bicăjenilor este o zi deosebită. Vom acorda tot sprijinul necesar pentru ca acest centru să ofere servicii medicale pe măsura așteptărilor”, a declarat Nicolae Sălăgean, primarul orașului Bicaz.

La Bicaz, a fost inaugurat ieri, 5 decembrie, cel de-al 11-lea Centru de permanență din județul Neamț, în prezența autorităților locale și județene. Importanța acestui moment a fost cu atât mai mare, cu cât bicăjenii, dar și locuitorii de pe Valea Muntelui au fost privați, începând cu luna aprilie 2011, de serviciile medicale pe care le oferea Spitalul Orășenesc Bicaz. Toți cei care au fost prezenți la eveniment au declarat că înființarea centrului este o gură de oxigen pentru sănătatea bicăjenilor și a celor din zonă. La eveniment au fost prezenți Nicolae Sălăgean, primarul orașului Bicaz, Dan Morenciu, directorul DSP Neamț, Adina Grama, medic coordonator al Centrului de Permanență, Magda Spînoiu, fosta șefă a Casei de Asigurări de Sănătate Neamț, Sorin Uleia, managerul Spitalului Orășenesc Bicaz și consilierii locali din Bicaz. Momentul festiv a început cu slujba de sfințire oficiată de preoții din urbe.

„O zi cu totul și cu totul deosebită”

„În viața comunității bicăjene, astăzi (n.r. – 5 decembrie), este o zi cu totul și cu totul deosebită dat fiind faptul că am reușit, în sfârșit, după eforturi deosebite, să deschidem activitatea acestui Centru de Permanență. Un centru care ar fi fost necesar încă de multă vreme. Am reușit și sunt convins că cetățenii vor aprecia faptul că există de acum și la Bicaz un loc unde se pot adresa unor medici de înaltă ținută profesională pentru a-și rezolva problemele de sănătate”, a declarat Nicolae Sălăgean, primarul orașului Bicaz.

Edilul bicăjenilor a adus mulțumiri Consiliului Local Bicaz pentru sprijinul acordat în derularea proiectului, știindu-se că aici, pentru amenajarea spațiului a fost nevoie de aproximativ 40.000 de lei pentru amenajarea și modernizarea spațiului.

„Dacă dumnealor nu și-ar fi dat acordul, indiferent de câtă bună-voință ar fi fost, nu reușeam să facem ceea ce se vede aici. Cred eu că sunt condiții deosebite, condiții bune, la nivelul așteptărilor atfel încât medicii și asistenții să-și desfășoare activitatea în cele mai bune condiții. Îi asigur pe medici că vom acorda tot sprijinul pentru ca activitatea să se desfășoare la nivelul cerințelor și pacienții să fie mulțumiți. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat. Mulțumim DSP Neamț, conducerii CJAS Neamț pentru că i-am simțit mereu alături de noi. Fie ca activitatea medicilor și asistenților de aici să se desfășoare sub oblăduirea Celui-de-Sus”, a adăugat Nicolae Sălăgean.

„Subliniez efortul deosebit al domnului primar”

Prezent la inaugurare, dr. Dan Morenciu, directorul DSP Neamț a înmânat primarului Nicolae Sălăgean decizia de înființare a unității medicale. Coordonatorului centrului i-a fost înmânată decizia de autorizație necsară funcționării unității medicale.

„Mă bucur că particip la un asemenea eveniment. Cunosc acest spațiu pe care l-am vizitat împreună cu domnul primar în urmă cu ceva timp și mă bucur că a făcut și toată lumea poate vedea că a făcut minuni în acest spațiu aducându-l la un standard foarte bun față de ceea ce era înainte. Prin acest Centru de Permanență, prin medicii specialiști cărora le mulțumesc pentru solicitudinea și grija față de pacient. Acest centru va funcționa de la 15 la 8 dimineața și sâmbăta și duminica non-stop. Toate consultațiile vor fi gratuite atât pentru cetățenii din zonă, cât și pentru cei care vin din altă parte. Țin să subliniez efortul deosebit al domnului primar”, a declarat dr. Morenciu.

La Centrul de Permanență din Bicaz vor oferi servicii medicale 8 medici de familie. Consultațiile și tratamentele oferite aici sunt gratuite atât pentu cei asigurați cât și pentru cei neasigurați.

adina grama bicaz

nicolae salagean bicaz

permanenta bicaz 02

permanenta bicaz 03

permanenta bicaz 04

permanenta bicaz 05

Marian TEODOROF