0:00

Reviste: Anotimpuri 73/2013, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Numărul revistei ”Anotimpuri” din acest final de an, în straie sărbătoreşti, cu calendar pe 2014 şi coperte adecvate sărbătorilor de iarnă, se deschide cu un editorial, ”Satisfacţia lucrului bine făcut”, semnat de directorul instituţiei care patronează publicaţia, prof. Mariana Paleu, şi câteva articole despre sărbătorile ce vin în aceste zile.

Textele omagiale din acest număr sunt dedicate unor mari personalităţi – compozitorul Ciprian Porumbescu, Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, pictorul Aurel Băeşu -, dar şi unor importante obiective turistice din ţară, precum Cetatea Neamţ sau Cheile Dobrogei.

”Bobociada” – un termen mai nou introdus de liceeni în dicţionare – este consemnată într-un articol semnat de ”Colectivul de organizare a Balului” şi care cuprinde impresii ale elevilor care au organizat evenimentul la Liceul ”Gheorghe Cartianu”, ediţia 2013. Nu lipsesc din acest număr festiv paginile dedicate fizicienilor, ecologiştilor, matematicienilor, celor mai tineri colaboratori (prin ”Anotimpuri pitice”), ba chiar utilizatorilor de calculatoare (care anunţă înfiinţarea la Piatra Neamţ a unui club coordonat de profesoarele Elena Crăescu şi Irina-Ana Secară). Interesante rubricile ”De râsu’ plânsu’”. O revistă făcută de doi specialişti recunoscuţi, profesorii Olimpia Sima şi Constantin Tomşa. Cei doi, împreună cu câteva cadre didactice şi câţiva elevi talentaţi, demonstrează că se poate edita o publicaţie de nivel naţional şi într-un centru liceal, dar care instituţie patronatoare sprijină apariţia ei trimestrială de peste 20 (!) de ani.

Evident, un record în materie. Noi le dorim la (mai) mulţi ani!

(N.S.)

Articolul precedentGherăiești rămâne capitala sportului național – oina
Articolul următorEroii Revoluției, comemorați la Roman