diicot botosani
DIICOT BOTOŞANI

Procurorii DIICOT Botoşani au emis 15 ordonanțe de reținere și 3 ordonanțe de instituire a controlului judiciar pe numele membrilor celor 6 grupări infracționale specializate în contrabanda cu țigări, care au fost destructurate joi, 19 noiembrie, se specifică într-un comunicat de presă. Persoanele reținute urmează a fi prezentate, vineri, 20 noiembrie, judecătorilor Tribunalului Botoșani cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, “membrii grupului au aprovizionat în permanență piața neagră cu produse accizabile, introduse în România prin acte de contrabandă, dezvoltând o adevărată economie subterană prin numărul de persoane implicate în activitatea de vânzare a țigaretelor, cantitățile rulate și frecvența livrărilor de țigarete”.

Țigările de contrabandă erau introduse în România de către palierul ucrainean al grupărilor prin zona de frontieră adiacentă localităților Bajura-Darabani, iar de către palierul moldovenesc al grupărilor prin zona de frontieră adiacentă localităților Păltiniș-Horodiștea, Rediu-Rădăuți Prut-Miorcani, Cotu Miculinți-Crasnaleuca, Mitoc și Liveni-Manoleasa Prut, de unde erau preluate, transportate, depozitate și comercializate de către membrii celor 6 grupări infracționale pe piața neagră din județul Botoșani.

”S-a reținut că țigările erau preluate și transportate pe teritoriul României de «cărăuși» sau cu ajutorul unor aparate de zbor de tip dronă, depozitate temporar la domiciliul membrilor grupului sau în alte locuri prestabilite și ulterior distribuite”, se mai arată în comunicat.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 3.800.000 de lei.

Alte detalii despre acest caz – AICI. (ZCH NEWS)

Articolul precedentTragedia „Colectiv” – Bilanţul deceselor: #57
Articolul următorBărbat suspectat că a ucis un copil, extrădat din Germania
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.