diicot mascati nouaDoi agenți de la Sectorul Poliției de Frontieră Rădăuți (Botoșani) au fost ridicați, joi, 19 noiembrie, pentru a fi audiați de procurorii DIICOT într-un dosar de contrabandă cu țigări.

Ei sunt acuzaţi că ofereau traficanților informații secrete despre poziționarea patrulelor de polițiști de frontieră în zonele pe unde erau introduse țigările, se arată într-un comunicat DIICOT.

“Activitatea infracțională a grupului a fost sprijinită și de către două persoane care, în calitate de polițiști de frontiera în cadrul SPF Rădăuți Prut au furnizat date și informații privind modul de patrulare al Poliției de Frontieră în zona localității Mitoc”, se precizează în comunicatul menţionat.

Începând cu luna februarie a acestui an, au fost identificate 6 grupuri infracționale organizate, care se ocupau cu contrabandă în zona de N-E a județului Botoșani, la frontiera cu Republica Moldova și Ucraina. Țigările erau introduse în România prin zona de frontieră adiacentă localităților Bajura-Darabani de către ucraineni, iar de către moldoveni prin zona de frontieră adiacentă localităților Păltiniș-Horodiștea, Rediu-Rădăuți Prut-Miorcani, Cotu Miculinți-Crasnaleuca, Mitoc și Liveni-Manoleasa Prut. De aici, erau preluate, transportate, depozitate și comercializate de către membrii celor 6 grupări infracționale pe piața neagră din județul Botoșani.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 3.800.000 de lei.

“Procurorii DIICOT, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani și polițiștii de frontieră din cadrul Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani au efectuat, joi, 19 noiembrie un număr de 39 percheziții domiciliare pe raza județului Botoșani, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unor grupuri infracționale organizate specializate în contrabandă cu țigarete și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice. La sediul DIICOT Botoșani vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 39 persoane, respectiv 34 suspecți și 5 martori”, se mai menţionează în comunicat. (ZCH NEWS)

Articolul precedentDNA: Gheorghe Ştefan, trimis în judecată, alături de un fost şef al Poştei Române
Articolul următorSupermarket închis de pompieri! Amendă record: 100.000 lei!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.