bacau luceafarulCentrul comercial ”Luceafărul” din Bacău a fost închis, miercuri, 18 noiembrie, de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), informează gandul.info.

În urma unui control, pompierii au descoperit deficienţe privind securitatea la incendii.

Administratorul magazinului a primit o amendă record – 100.000 lei.

Reprezentanţii ISU Bacău au descoperit că o cale de evacuare din magazin era blocată, iluminatul de siguranţă nu era funcţional, mai multe instalaţii electrice erau defecte sau improvizate, iar instalaţiile de stingere a incendiilor erau neverificate. Ca tacâmul să fie complet şi hidranţii erau acoperiţi cu pereţi din rigips. Totodată, echipele de control au constatat că nu erau asigurate condiţiile pentru evacuarea fumului de la subsolul clădirii.

”Magazinul avea acordul nostru de funcţionare din anul 2001, însă, prin recompartimentarea clădirii, necesită o nouă autorizaţie de la ISU. În consecinţă, vechea autorizaţie a fost anulată şi clădirea se supune din nou autorizării, conform actualei legislaţii. Magazinul a mai fost verificat odată în luna septembrie şi atunci a fost sancţionat cu avertisment”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Centrul comercial ”Luceafărul” are 6 etaje şi se întinde pe o suprafaţă de peste 7.000 de metri pătraţi, unde îşi desfăşoară activitatea zeci de firme. (ZCH NEWS)

Articolul precedentDIICOT: Poliţişti – informatori pentru contrabandişti!
Articolul următorTavan prăbuşit într-o sală de clasă! NU au fost victime!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.