isj vaslui
ISJ VASLUI

O bucată din tavanul unei săli de clasă dintr-o şcoală din judeţul Vaslui construită chiar luna aceasta s-a prăbuşit, relatează gandul.info.

Din fericire, elevii şi cadrele didactice din sala unde s-a produs incidentul nu au fost răniţi.

Evenimentul a avut loc, la începutul acestei săptămâni, la şcoala recent construită din localitatea Arsura. Conform informaţiilor oferite de inspectorii şcolari care au mers, miercuri, 17 noiembrie, la unitatea de învăţământ, pentru a face o anchetă, tavanul s-a prăbuşit din cauza vântului puternic. În acel moment, în clasă se aflau o profesoară şi o învăţătoare, precum şi mai mulţi elevi.

”Cei aproximativ 100 de elevi din Arsura s-au mutat în şcoala nou construită pe 10 noiembrie, fără ca lucrările la clădire să fie finalizate şi fără ca cei din conducerea şcolii să anunţe Inspectoratul Şcolar, aşa cum aveau obligaţia. Directorul şcolii coordonatoare, împreună cu primarul, au dorit să ofere confort elevilor şi, în consecinţă, au decis să aducă acolo copiii, în loc să facă naveta într-un sat vecin. Însă, constructorul nu predase lucrarea, în condiţiile în care mai sunt de executat lucrări la exteriorul clădirii, inclusiv în pod”, a declarat inspectorul Maria Robu.

Cei 100 de elevi din Arsura vor continua să frecventeze orele de curs la unitatea de învăţământ din satul vecin, Pâhneşti, situat la 4 kilometri. Şcoala din Arsura va fi dată în folosinţă în decembrie, au anunţat reprezentanţii firmei de construcţii. Lucrările au costat 700.000 de lei, banii fiind de la Guvern şi Consiliul Judeţean Vaslui. (ZCH NEWS)

Articolul precedentSupermarket închis de pompieri! Amendă record: 100.000 lei!
Articolul următorFetele de la HCM Roman – hotărâte să se califice în optimile Cupei EHF
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.