Vasile MIRON

Bărbatul suspectat de uciderea unui copil de 10 ani, în septembrie 2015, în judeţul Iaşi, a fost prins în Germania şi predat autorităţilor române, potrivit gandul.info.

Minorul a fost găsit mort, în luna septembrie, într-o râpă din localitatea Costuleni, la 4 luni de la dispariţia sa.

Vasile Miron, în vârstă de 44 de ani, fusese dat în urmărire, după ce anchetatorii aveau indicii că el ar fi autorul crimei.

“Bărbatul va fi dus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie, unde va fi interogat”, a declarat Anca Vâjîiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Andrei A. , în vârstă de 10 ani, a dispărut de acasă, în 29 mai, însă părinţii copilului au reclamat dispariţia abia în 7 iunie. Copilul a fost găsit mort într-o râpă, la sfârşitul lunii septembrie, de către un bărbat, trupul băiatului fiind învelit într-o pătură şi legat cu o panglică.

Pentru că Tribunalul Iaşi a respins solicitarea procurorilor de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă, până la finalizarea analizelor ADN şi antropologice, anchetatorii au cerut autorităţilor germane, prin comisie rogatorie, audierea lui Vasile Miron în oraşul în care acesta lucrează, însă solicitarea a rămas fără răspuns.

Vasile Miron a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Botoşani în octombrie anul trecut, după ce a ispăşit trei sferturi din pedeapsa de 15 ani de închisoare, la care a fost condamnat pentru omor, în 2004, fiind acuzat că a ucis o fată de 16 ani. (ZCH NEWS)

Articolul precedentReţineri în cazul reţelei de contrabandişti de ţigări
Articolul următorAdolescentă salvată de colegi din râul Bistriţa
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.