O altă persoană rănită în incendiul de la club “Colectiv” a murit joi, 19 noiembrie, la Spitalul de Arși din București, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al unității medicale, Adrian Stănculea. Este vorba despre o tânără care a fost transferată în cursul zilei de miercuri de la Spitalul “Sf. Ioan” la Spitalul de Arși. 57 de persoane au murit în urma incendiului care a avut loc la sfârșitul lunii octombrie în club “Colectiv”. În spitalele din București mai sunt internați 11 răniți, care se află în stare critică și gravă, alți 33 fiind în stare stabilă. De asemenea, 30 de victime sunt internate în unități medicale din străinătate.

Trupurile neînsuflețite a 5 tineri răniți în clubul “Colectiv” și care au murit la spitale din străinătate au fost repatriate, urmând ca joi și vineri să fie aduse în țară alte 3, informează Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit sursei citate, joi a ajuns în țară sicriul cu trupul neînsuflețit al unui tânăr decedat în Marea Britanie, iar în cursul zilei de vineri alți doi care au murit în Marea Britanie și Germania. “Pentru repatrierea în România a trupurilor neînsuflețite ale cetățenilor români victime ale tragediei din Colectiv care au decedat în străinătate au fost disponibilizate, din fondurile speciale alocate în bugetul MAE pentru gestionarea situațiilor de criză consulară, sumele necesare suportării cheltuielilor de transport internațional”, precizează MAE. Din respect față de familiile victimelor și conform prevederilor legale referitoare la respectarea vieții private nu vor fi comunicate public detalii cu privire la identitatea victimelor sau coordonate privind transportul trupurilor neînsuflețite, a subliniat MAE.

Soprana Angela Gheorghiu va susține un concert extraordinar pe 29 noiembrie, la Ateneul Român, evenimentul fiind dedicat strângerii de fonduri necesare pentru tratamentul victimelor incendiului de la clubul “Colectiv”. Alături de Angela Gheorghiu pe scenă se vor afla Corul și Orchestra Filarmonică “George Enescu”, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. “Tragedia de la club Colectiv a afectat viețile atâtor tineri pe care îi unise, de fapt, dragostea pentru muzică. În fața unei asemenea suferințe, m-am simțit într-o primă instanță neputincioasă, pentru că nu sunt medic și nu am putut să ajut direct și imediat, așa cum mi-aș fi dorit. Însă cred în puterea muzicii de a aduce alinare și speranță, de a vindeca suflete și a întări încrederea în umanitate și de aceea am inițiat acest concert”, afirmă Angela Gheorghiu.(ZCH NEWS; FOTO: Ovidiu MICSIK/Inquam Photos)

Articolul precedentTÂRGU-NEAMŢ: O nouă întrerupere a apei!
Articolul următorReţineri în cazul reţelei de contrabandişti de ţigări
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.