psd-varlan-manoliuLuminița Georgeta Vârlan și Dan Manoliu, candidații PSD Neamț la Camera Deputaților și Senat au prezentat astăzi, 18 noiembrie, o serie de măsuri din cadrul viitorului program de guvernare al PSD prin care se dorește îmbunătățirea mediului de afaceri. Social-democrații doresc ca parteneriatul dintre stat și mediul de afaceri să fie unul corect, transparent, sănătos și eficient, bazat pe predictibilitate, pe debirocratizare, pe simplificare, pe prevenție, relaxare fiscală și pe stimularea dezvoltării.

Luminița Georgeta Vârlan a punctat că „PSD privește această relație într-o perspectivă inteligentă și onestă.  Sintagma «om de afaceri» a început să fie privită în România ca un potențial hoț, ca un potențial infractor. Abordarea nu este generală, dar din păcate, o parte dintre persoanele care lucrează în instituții de control în relația cu mediul de afaceri așa o văd. PSD propune înființarea unui minister special pentru mediul de afaceri, respectiv Ministerul IMM-urilor, Antreprenoriatului și Turismului. Sunt deja pregătite două coduri importante (economic și administrativ) care reprezintă materialul legislativ pentru a facilita funcționarea mediului de afaceri”.

Candidata PSD la Camera Deputaților a mai precizat că este stabilită și o perspectivă legată de forța de muncă și de ceea ce trebuie să facă sistemul de învățământ. „Ne trebuie programe de ucenicie pentru tineri între 16 și 24 de ani angajați pentru a învăța o meserie la o firmă. În acest caz, angajatorul va primi 500 de lei lunar pentru ucenic, minimum un an, maximum 3 ani. Totodată, PSD s-a gândit și la stagii pentru absolvenții de studii superioare, destinate tinerilor între 20 și 24 de ani. Angajatorul va primi 750 de lei lunar pentru fiecare stagiar, timp de 6 luni”.

Dan Manoliu, candidatul PSD Neamț pentru Senat, unul dintre membri cu cele mai vechi state în partid, a specificat că acest program al mediului de afaceri este gândit pentru întărirea clasei de mijloc. „99% dintre companiile din România sunt IMM-uri și acestea produc cam 60% din PIB-ul național. Vrem ca online-ul să ușureze foarte mult activitatea oamenilor de afaceri ca aceștia să nu mai umble pe la ghișee și dorim, de asemenea, reducerea la jumătate a numărului de taxe până la 1 ianuarie 2018. Noi vrem ca statul să plătească dobânzi pentru datoriile pe care le are către agenții economici în relația stat-agent economic. Există contracte unde firmele care prestează pentru stat sunt plătite cu întârzieri de 6, 7 luni. Invers, știți că statul percepe imediat penalități și dobânzi dacă firmele din mediul privat întârzie cu dările”. (Ana MOISE)

Articolul precedentAtenție mare la țeparii care promit locuri de muncă în afară!
Articolul următorPNL Neamț își lansează candidații în prezența Alinei Gorghiu
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.