pietricica turism

Luni, 8 decembrie 2014, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a fost în mijlocul obștii de la Mănăstirea Sihăstria, unde a săvârşit Sfânta Liturghie, după care a chemat la vot

ieromonahii, monahii și rasoforii cu o vechime mai mare de trei ani în mănăstire sau într-unul din schiturile acesteia. Din cele 72 de voturi, mai mult de jumătate au mers spre protosinghelul Arsenie Popa, care a devenit astfel noul stareţ şi a fost instalat conform rânduielilor bisericeşti.

Părintele Arsenie Popa s-a născut în data de 25.09.1971, în Constanța şi a intrat în obștea Mănăstirii Sihăstria în septembrie 1998. A fost tuns în monahism în decembrie 2001, cu 13 ani înainte de a deveni stareţ. Părintele este absolvent al Facultății de Fizică al Universității București, promoția 1996 și al Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași, promoția 2004. Protosinghelul Arsenie Popa este succesorul părintelui Victorin Oanele, care a trecut la cele veşnice în dimineaţa de 24 octombrie 2014, la vârsta de 83 de ani. Părintele Victorin a fost în fruntea obştii de călugări de la Sihăstria vreme de 42 de ani. (C. MIRCEA)