Ca de fiecare dată când a protestat pentru diverse cauze, agentul Ioan Cănărău nu a reușit să adune lângă el nici măcar 20 de polițiști, câți estima, optimist, în postarea de pe pagina de Facebook a sindicatului Europol pe care îl reprezintă. Și nu pentru că nu ar avea dreptate în privința dotării precare cu veste anti-glonț și cu pistoale, ci mai curând pentru că unii dintre polițiști nu agreează protestul de un asemenea tip, cu pete de vopsea pe cămașă sau cu lanțuri la picioare, cum s-a întâmplat în alte rânduri.
Așadar, în fața Prefecturii Neamț, pe o căldură de 26 de grade, s-au adunat, cu tot cu organizator, 9 persoane. Tot în nota obișnuită, singurul care a vorbit la microfon a fost însuși liderul Ioan Cănărău care a cerut demisia ministrului Carmen Dan și a vorbit în termeni duri despre politicienii corupți, despre Ministerul Afacerilor Interne care pune viețile polițiștilor în pericol ”în mod intenționat” și despre promisiunile ministrului Carmen Dan, care n-au fost niciodată puse în practică. Dar, ca de obicei, Ioan Cănărău a sărit de la o problemă reală, care ține de dotarea polițiștilor de la intervenție, la verdicte fără suport, de genul ”un polițist a murit pentru că n-a avut vestă antiglonț”. Polițistul din Timiș a fost împușcat în gât, parte a corpului pe care vesta antiglonț n-o protejează în niciun fel, dar moartea lui a readus pe tapet subiectul înzestrării (detalii aici).
Protestul de astăzi, pe lângă reprezentarea numerică extrem de palidă, a avut și o parte sonor-agresivă (fluiere) și o alta artistică (muzică răsunând în boxe). Și până la urmă, piesa ”Vino Doamne”, deși nu se cadrează cu ideea de protest pentru a obține ceva, are totuși cuvintele potrivite manifestării ”Doamne, vino Doamne, să vezi ce-a mai rămas din oameni”. (C.M.)