pietricica turism

Un bărbat în vârstă de 51 de ani, din localitatea Ion Creangă, a fost reținut de polițiști, în ziua de 6 iunie, sub acuzațiile de vătămare corporală din culpă si conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că bărbatul a condus un autoturism pe DC 83, din direcția Bălușești-Icușești, și nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare în mers față de un atelaj hipo, care se deplasa în fața sa, condus de un bărbat de 30 de ani, intrând în coliziune cu acesta”, a declarat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

În urma impactului, căruțașul a căzut din atelaj și a suferit mai multe leziuni. Polițiștii i-au testat pe ambii protagoniști și au stabilit că, în timp ce căruțașul nu consumase alcool, șoferul avea o concentrație de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost motivul care a condus la reținerea bărbatului, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, astăzi el fiind dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. (C.M.)