În jur de 30 de sindicaliști din cadrul Sindicatului Polițiștilor Europeni Europol – Filiala Neamț s-au adunat astăzi, 31 decembrie, la protestul împotriva înghețării salariilor.

Sindicaliștii conduși de Ioan Cănărău îți strigă nemulțumirile în fața Prefecturii Neamț, dotați cu stație de amplificare. Discursul liderului nemțean este punctat de vuvuzele care imită sirenele poliției.

 

„Le vom măcina nervii!”

Ioan Cănărău a vorbit despre nemulțumirile polițiștilor pe care-i reprezintă: „Nu vor ca cetățenii României să fie în siguranță pe străzi! De ani de zile își bat joc de polițiști, suntem cea mai dezavantajată categorie socio-profesională. Celorlalte categorii de bugetari le-au fost onorate promisiunile, nouă polițiștilor nu! Ne-am săturat să mai fim bătaia de joc a guvernanților și a politiceinilor de carton! Guvernanții își bat joc de cetățeni, implicit își bat joc de polițiști și nu le pasă de siguranța cetățenilor și implicit a polițiștilor pe stradă, pentru că trebuie să recunoaștem, nici noi polițiștii nu ne mai simțim în siguranță pe străzi. Au decis, noaptea, ca hoții, deși au promis că-și vor respecta obligațiile financiare față de polițiști, au hotărât să înghețe salariile tuturor bugetarilor. Bineînțeles că au privilegiat anumite categorii sociale”.

Liderul Europol Neamț a mai spus că protestele vor continua și că vor ajunge chiar și la refuzul de a mai da amenzi: „Polițiștii protestează astăzi și vor protesta în permanență: vom aplica doar avertismente, nu vom mai îndeplini nici o atribuțiune în legătură cu această pandemie, noi având obligație să verificăm carantinații, izolații la domiciliu. N-au decât să-i verifice singuri, guvernanții. Vom ajunge până la a suspenda activitatea, exact cum au făcut judecătorii și grefierii. Guvernul României este o rușine pentru nația română!

Luna viitoare vom continua cu protestele în stradă. Le vom măcina nervii până vor renunța să-și mai bată joc de noi. Domnule ministru Bode, domnule premier Câțu, onorați-vă obligațiile salariale față de polițiști!”.

O delegație a sindicaliștilor urma să intre la discuții cu prefectul de Neamț.

Europol a anunțat proteste astăzi în toată țara, între orele 10-12.

C.I.

Articolul precedentCod galben de ceață în mare parte a Moldovei
Articolul următorUltima oră: Precizări oficiale despre începerea vaccinării anti Covid în Neamț