0:00

Autorităţile îşi menţin prerogativa de a suspenda activitatea în centrele comerciale şi după data de 15 mai. Guvernul României a aprobat astăzi, 11 mai, un proiect de lege, care a fost predat Parlamentului pentru dezbatere în regim de urgenţă.

PROIECT DE LEGE Ce se poate face şi ce nu în centrele comerciale, după data de 15 mai, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPotrivit proiectului, “pe durata stării de alertă se pot suspenda activităţile de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor în centrele comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici”. Vor exista şi excepţii: “vânzarea produselor electronice şi electrocasnice, doar dacă operatorii economici asigură livrarea acestora la domiciliul/sediul cumpărătorului”, “activitatea desfăşurată de operatorii economici din cadrul centrelor comerciale care au accesul asigurat direct din exteriorul incintei şi este întreruptă comunicarea cu restul complexului” şi “activitatea desfăşurată de către magazinele agroalimentare, farmacii, cabinetele stomatologice, curăţătorii de haine şi centrele de îngrijire personală, precum şi vânzarea produselor şi serviciilor de optică medicală”. Va exista obligaţia clară ca personalul să poarte “în permanenţă mască ce va fi schimbată la un interval de cel mult 4 ore”, iar “operatorul economic va asigura măşti pentru aceştia, precum şi soluţii de dezinfecţie a mâinilor în zona de acces în incintă”.

PROIECT DE LEGE Ce se poate face şi ce nu în centrele comerciale, după data de 15 mai, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPotrivit aceluiaşi proiect, “Pe durata stării de alertă se poate suspenda activitatea de servire şi consum a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, atât în interiorul, cât şi la terasele din exteriorul acestora”. Acestea vor fi permise doar dacă “nu presupun rămânerea clienţilor în spaţiile destinate acestui scop”, fiind date ca exemplu cele tip „drive-in” şi „room-service” sau „livrare la client”. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentAJF Neamţ aşteaptă precizări clare de la FRF, pentru a stabili un plan de încheiere a sezonului
Articolul următorCOVID: Neamț, încă două decese, ambele femei care aveau boli cronice grave
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.