Elevii și copiii de grădiniță intră în vacanță în perioada 24-28 octombrie, după primul modul de studiu din cele 5 care marchează în premieră structura din acest an școlar. După această săptămână, urmează al doilea modul de învățare, care se va încheia pe 22 decembrie, când elevii au vacanța de iarnă, până pe 8 ianuarie 2023.

Restul modulelor și vacanțelor din structura modificată de fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, sunt planificate până la data de 16 iunie 2023 și includ vacanța decisă de inspectoratele școlare în perioada 6-26 februarie și vacanța de Paști din perioada 7-18 aprilie. Ultimul modul de studiu se încheie la date diferite: la 2 iunie pentru elevii din ultimul an de liceu, la 9 iunie pentru elevii de clasa a VIII-a și la 23 iunie pentru elevii din învățământul liceal tehnologic.

Reamintim că este primul an școlar în care au desființate tezele, care nu mai sunt obligatorii, dar pot fi susținute dacă profesorii vor. Notele minime pe care elevii trebuie să le aibă depind de numărul de ore săptămânal alocate fiecărei discipline, după formula N+3.

Evaluările naționale se vor desfășura după calendarul adoptat prin Ordinul de ministru 5.359 din 13 septembrie și încep pentru elevii de clasa a II-a în perioada 9-11 mai, urmate de elevii de clasa a IV-a care susțin probele în perioada 16-18 mai și elevii de clasa a VI-a în perioada 24-25 mai. Elevii de clasa a VIII-a vor susține evaluarea națională pentru admiterea la liceu în perioada 19-22 iunie, primele note vor fi publicate pe 28 iunie și rezultatele finale pe 4 iulie.

C.I.

Articolul precedent46 de lingouri de aur și argint, bijuterii și sume fabuloase reținute de DIICOT după perchezițiile de ieri
Articolul următorLocuință distrusă de foc în pragul iernii