Se încheie anul școlar, următorul începe în 11 septembrie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVineri, 16 iunie, este ultima zi de școală, cu festivități de premiere, dar și cu încheierea situației elevilor și înscrierea la examene naționale. Procedurile pentru evaluarea națională și bacalaureat au fost decalate pe fondul grevei generale din Educație, începută în 22 mai și suspendată în 12 iunie. Dacă pentru majoritatea copiilor și elevilor începe vacanța mare, în învățământul liceal tehnologic, profesional și postliceal acest an școlar se încheie în 23 iunie. Vacanța de vară durează aproape 3 luni și clopoțelul va suna din nou în 11 septembrie, pentru un nou an școlar format din 5 module, al doilea cu această structură.

Pentru elevii din anii terminali urmează emoțiile examenelor, rămase în calendarul adoptat, neafectate de grevă. Absolvenții de liceu care nu își pot echivala competențele din cadrul bacalaureatului pot susține probele până pe 23 iunie, conform calendarului modificat în contextul grevei. Probele scrise se vor desfășura în perioada 26-29 iunie, rezultatele vor fi publicate în 3 iulie, până la ora 12 și contestațiile pot fi depuse până la ora 18, urmând ca rezultatele finale să fie afișate în 7 iulie. Absolvenții de clasa a VIII-a vor susține probele scrise din cadrul evaluării naționale în perioada 19-22 iunie, vor afla notele în ziua de 28 iunie și vor putea contesta rezultatele în aceeași zi, între orele 16-19 și a doua zi, între orele 8-12. Rezultatele finale vor fi publicate în 4 iulie, după care va urma repartizarea conputerizată pe baza opțiunilor elevilor, din data de 19 iulie.

C.I.

Articolul precedentIonel Arsene și DNA continuă lupta în instanță
Articolul următorPrimarul Andrei Carabelea: „Din cauza unor ambiții politice, chiar în preajma Zilelor Orașului, cineva încearcă din răsputeri să țină orașul sub gunoaie. Așa nu se câștigă!”