* Prima probă de la Evaluarea Națională, fără durere, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Evaluarea Națională a început pe 25 iunie, cu proba scrisă de la Limba și literatura română. La examen s-au înscris 4.842 de elevi nemțeni, care au absolvit clasa a VIII-a. Dintre ei, 90 nu s-a prezentat la testare.

Cei care au dat piept cu proba de la ”Limba și literatura română” s-au „delectat” cu un text din „Durerile lumii”, de Alexandru Vlahuță, și un text preluat de pe site-ul www.eucitesc.ro. Printre cerințele evaluării naționale, s-au numărat identificarea antonimelor, menționarea trăsăturilor genului epic, identificarea valorii morfologice a unor cuvinte, alcătuirea unei compuneri.

La ieșirea din sălile de examen, cei mai mulți candidați s-au declarat mulțumiți de subiectele pe care le-au avut de rezolvat.

 *Absenții de la examen pot continua la liceu

 Absolvenții clasei a VIII-a care nu se prezintă la evaluare au totuși șansa de a se înscrie la liceu. „Cei care nu se prezintă la Evaluarea Națională nu mai pot participa la o altă sesiune anul acesta. Se vor prezenta direct la etapa a treia de repartizare a locurilor din liceu”, declară Camelia Elena Neța, inspector de specialitate din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Practic, pierderea pentru cei care au ocolit evaluarea nu este mare, deoarece reprezentanții ISJ Neamț au anunțat că numărul locurilor disponibile din licee este mai mare decât numărul candidaților.

În aceeași situație „fericită” se află și aproximativ 200 de corigenți, care, după examenele de corigență programate pentru perioada19-21 august, se vor alătura celor care au absentat la Evaluarea Națională.

 * Marea Evaluare, proba pe Matematici

 Evaluarea Națională continuă astăzi cu proba de evaluare la Matematică. Sunt așteptați aproximativ 4.700 absolvenți ai ciclului gimnazial din județul Neamț. Ieri a avut loc proba de Limba și literatura maternă. ”La proba de Limba și literatura maternă nu am avut niciun candidat înscris în județul Neamț”, a declarat Gabriela Banu, inspector școlar general adjunct al ISJ Neamț.

 (M.T.)

* Prima probă de la Evaluarea Națională, fără durere, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedentPSD-ul face reverențe în fața lui Gheorghe Ștefan
Articolul următorPrimul amical din “era Miriuţă”