reclama autocenter

Vasile Miriuta

Fotbaliştii Ceahlăului vor susține, astăzi, primul meci de pregătire de la instalarea lui Vasile Miriuță, împotriva rușilor de la Arsenal Tula. Adversarul pietrenilor a câştigat la pas Liga II şi a promovat în primul eşalon. Din lotul cu care au reuşit promovarea, ruşii mai păstrează câţiva jucători valoroşi, cotaţi la câteva sute de mii de euro pe piaţa transferurilor. De partea celaltă va fi interesant de observat cu ce viziune tactică va aborda Vasile Miriuță partida.

 * Test cu jucători noi

 Confruntarea de la Chişinău este prima apariţie publică a echipei Ceahlăul, după ce cârma tehnică a fost preluată de Vasile Miriuţă și după ce s-au produs câteva mișcări de trupe importante la nivelul lotului. Odată cu debutul tehnicianului venit din Germania este de reţinut că meciul de la Chișinău va fi şi un prilej ideal de a testa încă 5 – 6 jucători, care aspiră să îmbrace tricourile galben-negre. Pe adresa clubului pietrean au sosit nu mai puțin de 50 de oferte de transfer pentru jucători străini. ”Este un lot competitiv pe care îl voi mai analiza serios și la care voi încerca să aduc îmbunătățiri. Am găsit un lot bun. Sunt jucători care se cunosc de aproape doi ani și acesta este un mare avantaj. Există omogenitate. Recunosc faptul că am găsit un grup bun. Nu vor mai veni, însă, mulți jucători pentru că și tinerii au rolul lor într-un grup. Și, evident, șansa lor. Am discutat cu unii pe care îi cunosc și aștept răspunsuri. Străinii trebuie să înțeleagă că aici se joacă fotbal, iar eu nu accept mofturi. Vreau să câştig fiecare meci. Să dau culoare echipei, apoi să văd că joacă. Să fie agresivă”, a declarat tehnicianul Vasile Miriuță înainte de plecarea spre Chișinău.

 * Mișcări de trupe

 După meciul amical din capitala Republicii Moldova, împotriva formației Arsenal Tula, fotbaliştii Ceahlăului vor reveni la Piatra Neamţ. Atacantul Darko Lukanovic, trecut pe listă la capitolul ”plecări”, a fost anunţat de președintele Viorel Măstăcăneanu că e liber să îşi caute echipă. Până să îşi găsească un angajament, atacantul rămâne în programul formaţiei pietrene. Un alt jucător la care Ceahlăul a decis să renunţe în această vară, portarul Lepmets, se află în pregătire cu CSMS Iaşi, echipă pregătită de pietreanul Costel Enache. Estonianul, venit iarna trecută la Piatra Neamţ, liber de contract, a apărat mai mult la echipa a doua, iar în Liga I a jucat doar trei partide pentru formaţia pietreană, ultimul fiind cel cu Steaua. La capitolul ”sosiri”, gruparea nemţeană nu a perfectat nici un transfer, cu toate că fundașul Gabriel Cânu se pregătește încă de la finalul campionatului trecut cu formația pietreană. Ultimul sosit în probe este atacantul de 19 ani al Cetăţii Târgu Neamţ, nou-promovată în Liga a III-a, golgeter în ultimul campionat judeţean. Doru Ungureanu face parte din lotul Ceahlăului pentru amicalul cu Arsenal Tula, primul pentru Ceahlăul de la începerea pregătirilor. Antrenorul Vasile Miriuţă va avea un lot numeros, alcătuit din 24 de jucători, pentru a se decide asupra celor cu care va pleca în Slovenia, la începutul lui iulie, pentru cel de-al doilea cantonament.

 * Program încărcat

 Vineri sunt programate două antrenamente, iar sâmbătă se va efectua doar unul, după care, duminică, este programată plecarea spre cantonamentul din Slovenia, care va fi presărat cu numeroase teste, pentru a-i da posibilitatea tehnicianului Vasile Miriuță să-și facă o idee asupra primului 11 cu care va aborda partidele din noul campionat. ”La 30 iunie, când plecăm acolo, vreau ca lotul pe care mă voi baza pentru campionat să fie definitivat în proporție de 90%. Trebuie să fie lotul pentru întregul campionat, iar în iarnă doar să mai facem ceva retușuri. Mulți dintre foștii mei colegi impresari m-au sunat și mi-au făcut propuneri. Le vom analiza foarte bine și vom chema la probe aici, sau în Slovenia. Ca să mă decid asupra lor trebuie să-i văd pe viu, nu doar din înregistrări”, crede Vasile Miriuță. Din lotul prezent la reunirea din 17 iunie au plecat din diverse motive Aloisio, Moreno, Titone, Bădescu şi Daniel Barna – ultimii doi aflaţi la final de contract.

 * Incertitudinea din Liga I persistă

 În altă ordine de idei, campionatul Ligii I ar trebui să programeze prima etapă pe data de 20 iulie, însă, până la această oră doar 16 echipe sunt sigure că vor juca în noul sezon. Vasile Miriuță vrea să-și cunoască toți adversarii foarte bine, până în cel mai mic detaliu. ”Da, îmi place să știu totul despre adversar. Mă informez și apoi informez jucătorii. Fotbalul nu se mai joacă după ureche. Fiecare jucător de la Ceahlăul să înțeleagă că vor fi teme pentru acasă. Se va ști sută la sută despre fiecare jucător în parte. Fiecare va primi informații despre adversarul direct pentru a fi noi mai buni, în ansamblu”, a mai precizat tehnicianul principal al Ceahlăului. Sunt deja mari controverse între Liga Profesionistă – care vrea 18 echipe, deoarece are un program de transmisiuni, de pe urma căruia încasează bani frumoși cu titlul de drepturi de televizare, şi Federaţia Română de Fotbal – care susţine că se va juca cu 16 echipe. Lucrurile se pot lămuri pe 6 iulie, când este programată o nouă reunire a Comitetului Executiv al FRF.

 * Prezentare oficială cu Phoenix

 În aceste condiții, prezentarea lotului echipei nemțene nu se va face printr-un joc amical, așa cum se obișnuiește, că nu va fi timp de organizat așa ceva. Ceahlăul va reveni din cantonamentul programat în Slovenia pe 13 iulie, iar pe 20 iulie poate avea primul joc oficial din etapa I. S-a optat pentru un concert al trupei Phoenix pe stadionul municipal din Piatra Neamț, deoarece nu se știe încă programul etapelor. Cum datele și orele de disputare sunt anunțate de televiziuni cu maximum două săptămâni înainte de joc, Ceahlăul așteaptă până în iulie pentru a lua o decizie. Oricum, programul campionatului va fi anunțat în zilele următoare. „Dacă jucăm primul meci acasă, atunci prezentarea lotului poate fi cu două zile înainte de acel joc. Dacă vom avea meci în deplasare, atunci concertul trebuie programat cu câteva zile mai devreme. Vom anunța din timp suporterii pentru a veni la stadion“, a declarat Iulian Boghian, directorul de marketing al FC Ceahlăul.

 Cristi SOROCEANU

Foto: Gelu CRĂCANĂ

Doru Ungureanu va juca pentru Ceahlaul in amicalul de la Chisinau

Pozder la minge va debuta in tricoul Ceahlaului

Articolul precedent* Prima probă de la Evaluarea Națională, fără durere
Articolul următorPoșta se mută de la Mall