v ponta foto - nineoclock.roPremierul Victor Ponta a venit la DNA, luni, pentru a fi audiat în dosarul “Turceni-Rovinari”, în care este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. A stat la audieri 30 de minute, timp în care a fost înştiinţat că procurorul a dispus o nouă expertiză financiară pentru evaluarea prejudiciului.

Ponta este inculpat în dosarul lui Şova, procurorii îi pun sechestru pe o parte din avere, potrivit Mediafax, citată de Gândul: ”BUCUREŞTI (MEDIAFAX) – Premierul Victor Ponta a fost pus sub inculpare, luni, în dosarul în care este urmărit penal, alături de Dan Şova, iar procurorii urmează să identifice bunurile acestuia, pentru ca o parte să fie puse sub sechestru, potrivit unor surse judiciare”.

Ieri, Victor Ponta și-a anunțat colegii de PSD, pe Facebook, că se autosuspendă din funcția de președinte al partidului până când își va lămuri situația din punctul de vedere al Justiției.