Zece profesori și antrenori vor fi distinși cu Premiul Mentor pentru excelență în educație. Premiul constă dintr-un trofeu realizat de artistul sticlar Ioan Nemțoi și o sumă în valoare de 8.000 de lei. Nominalizările pot fi depuse până la sfârșitul anului, inclusiv în 31 decembrie 2023.
Premiul Mentor se acordă din 2010 şi este organizat “din dorința de a atrage atenția opiniei publice asupra acelor profesori, educatori, antrenori, mentori, care au avut un rol important în viața discipolilor lor, au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor”, precizează Fundația Pentru Comunitate, organizatorul programului.
Fondurile fiind asigurate de Compania MOL România.
În 2022, bibliotecara Liliana Pântea, iar în 2020, profesoara de arte vizuale Cristina Petrariu au fost laureatele din Neamţ ale acestui premiu.
Pot fi nominalizați acei profesori, antrenori, mentori care reușesc să stimuleze copii talentați, îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare. Organizatorii doresc să fie nominalizați acei profesori, antrenori, mentori a căror excelență educativă a condus generații întregi spre succes, a căror activitate însă a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale în măsura valorilor realizate. Orice persoană poate să facă o nominalizare atât în nume propriu cât și în numele unui grup.
Detalii și formular de nominalizare se găsesc pe site-ul Fundației Pentru Comunitate –
Gala Premiilor Mentor va avea loc, la Cluj, în primăvara anului 2024.
La edițiile anterioare, invitații de onoare al Galei Premiilor Mentor au fost Horia Roman Patapievici, Solomon Marcus, Ivan Patzaichin, Ana Blandiana, Alexandru Tomescu, Loredana Dinu, Ion Caramitru, Ioan Cristescu, Mihai Covaliu și Ioan Holender.
Angela Croitoru