0:00

Doi nemțeni și-au pierdut viața la serviciu luna trecută, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNoiembrie a fost o lună nefastă pentru mediul de afaceri, iar în județul Neamț au avut loc mai multe accidente de muncă. Două dintre acestea au fost grave și s-au soldat cu decesul lucrătorilor. „La Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate 15 evenimente de muncă. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, căderea de la înălţime sau de la același nivel. Dintre evenimentele comunicate, două au fost mortale. Toate sunt în curs de cercetare”, anunță ITM Neamț.

Inspectorii au efectuat mai multe controale, iar pentru neregulile descoperite au aplicat amenzi care au însumat 109.000 lei. Defalcat, în domeniul sănătății și securității în muncă au avut loc 89 de controale la 46 de firme. Au fost descoperite deficiențe, iar la final s-au dispus 56 de avertismente contravenţionale şi 7 amenzi ce au totalizat 30.500 lei.

În domeniul relațiilor de muncă au fost 153 de verificări în urma cărora s-au aplicat 13 amenzi de 78.500 lei şi 51 avertismente. La doi angajatori au fost găsite 3 persoane care prestau activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă. Munca la negru a fost în domenii precum dezmembrări auto și transport rutier de mărfuri.

(G.S.)

Articolul precedentConcert de colinde susținut de elevii de la „Victor Brauner”
Articolul următorPremiul Mentor pentru excelență în educație 2023
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.