0:00

Școala Gimnazială Borlești a câștigat premiul I la competiția “Săptămâna Verde”, în cadrul programului cu același nume, la nivelul județului Neamț. Activitatea intitulată “Prietenii naturii”, cea mai apreciată dintre cele desfășurate în școala câștigătoare, a fost cea care a respectat toate cerințele competiției și este considerată un exemplu de bune practici de către comisia de jurizare.

Pe locul II s-a clasat proiectul “Redu, refolosește, reciclează – nu sunt cuvinte goale” desfășurat de elevii Colegiului Tehnic “Danubiana” din Roman, iar locul al III-lea  a fost acordat proiectului “Smart City – realitatea de azi, viitorul de mâine” de la Școala nr. 3 Piatra-Neamț. În cadrul competiției juriul a apreciat cu mențiune alte două proiecte: “Colectăm, reciclă, protejăm” – Liceul Tehnologic “Vasile Sav”, Roman și “Natură. Poveste. Creație” al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Roman.

Premianții competiției “Săptămâna Verde”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiJurizarea s-a făcut pe baza dosarelor de proiecte și activități pe care școlile le-au transmis electronic, la inspectoratul școlar, până pe data de 10 iunie anul acesta, după ce în prealabil, comisia constituită la nivelul școlii a selectat cea mai apreciată activitate. În competiție au intrat 13 unități de învățământ din județ cu activități despre: pădure și viața terestră, managementul deșeurilor, consum și producție sustenabile, orașe și comunități durabile, biodiversitate.

“În urma evaluării, au fost selectate 5 activități, ca modele de bună practică, care s-au desfășurat în cadrul programului “Săptămâna Verde”  și s-au dovedit eficiente în dezvoltarea competențelor privind investigarea inter și intradisciplinară a realității înconjurătoare și formarea unui comportament responsabil față de mediul înconjurător”, a informat ISJ Neamț care i-a felicitat pe câștigători.

Potrivit ordinului în baza căruia s-a desfășurat în acest an școlar “Săptămâna Verde”, activitățile puteau fi: “lecții în natură, dezbateri, jocuri de rol, fotografie vorbită, exerciții de construcție participativă a unor scenarii de viitor, vizionări de documentare, experimente, biblioteci vii, teatru forum, teatru legislativ, proiecte de servicii în folosul comunității,  voluntariat, expediții și excursii în parcuri naturale și arii protejate, fără a se limita la acestea”.   

Angela Croitoru

Articolul precedentCentrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” organizează a XIII-a ediție a Școlii de vară
Articolul următorÎncepe procesul crimei pentru o presupusă datorie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.