0:00

Conducerea Prefecturii Neamţ susţine că Hidroelectrica nu deţine avizele şi autorizaţiile necesare pentru a demara lucrările de schimbare a grătarelor la barajul de la Bâtca Doamnei.  Nici cei de la Administraţia Bazinală de Apă Siret nu vor aproba această lucrare, fiind for decisional în această problemă, fără o documentaţie completă.

Prefectura Neamţ: nu există autorizaţii şi avize pentru golirea captării Bâtca Doamnei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrefectul Niculina Dobrilă spune că „vreau să fie foarte clar, doar lucrarea de la Bâtca Doamnei ar presupune efecte asupra alimentării cu apă a municipiului Piatra Neamţ şi localităţilor limitrofe. În ceea ce priveşte lucrările de retehnologizare de la Stejaru şi implicit golilea canalului de fugă, acestea nu presupun golirea vreunei acumulări de apă şi efecte asupra alimentării cu apă a populaţiei. Avizul final va fi dat de Administraţia Bazinală Siret şi din discuţiile şi corespondenţă purtată cu ei, ştim că nu există avizele şi autorizaţiile necesare pentru efectuarea acestor două lucrări. Am insistat la 2 condiţii. Începerea lucrărilor doar când vor exista toate documentele cerute de lege şi găsirea unor soluţii ca populaţia şi instituţiile publice să nu aibă de suferit”.

Prefectura Neamţ: nu există autorizaţii şi avize pentru golirea captării Bâtca Doamnei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPentru a obţine autorizaţia de la Administraţia Bazinală de Apă Siret sunt necesare avize şi autorizaţii  cel puţin de la Agenţia pentru Protecţia Mediului, Apele Române, Consiliul Judeţean Neamţ şi Parcul Naţional Ceahlău, care are în administrare cele două zone protejate.

Prefectura Neamţ: nu există autorizaţii şi avize pentru golirea captării Bâtca Doamnei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUnii au soluţii. Compania Judeţeană „ApaServ”, prin şeful Secţiei Exploatare vine cu două recomandări „noi nu ne-am mai confruntat cu o asemenea soluţie de când a fost pusă în funcţiune această captare, aşa că am recomandat celor de la Hidroelectrica realizarea unui studiu de impact, dar şi folosirea unei tehnologii moderne de schimbare a grătarelor care să nu implice golirea captării”, a spus Petru Ailenei, şef Secţie Exploatare Companie Judeţeană ApaServ.

De partea cealaltă, reprezentanţii Hidroelectrica au sugerat societăţii care alimentează cu apă populaţia să îşi mai găsească o sursă de alimentare. (Gianina BUFTEA)

Articolul precedentȘedință cu înțepături lingvistice la Consiliul Local Piatra Neamț
Articolul următorElevii de liceu iau lecții de la inspectorii de muncă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.