reclama autocenter

Prefect lazar 2

Prezent la ședința de Consiliu Local de la Roman, prefectul George Lazăr a apreciat colaborarea dintre partide pentru promovarea proiectelor, în special pentru aprobarea noii organigrame de la nivelul Primăriei, în conformitate cu OG 77, care prevedea excluderea posturilor vacante. Aprecierile au fost raportate la situația din Consiliul Județean, acolo unde, în urmă cu două zile, consilierii PSD, PDL şi PP-DD nu au dorit să aprobe noua organigramă, deși avea avizul ANFP. “Principalul nostru obiectiv este ca toate unitățile administrativ-teritoriale, Prefectura și celelalte deconcentrate, să pună în aplicare dispozițiile OG 77. Din acest punct de vedere felicit consilierii din Roman și aparatul și primarul municipiului pentru cum au gestionat acest subiect. Organigrama a fost aprobată la Roman și nu s-au întâmplat acele lucruri de la Consiliul Județean. Deși, organigrama de la CJ avea avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici și respecta prevederile OG 77. Dacă  nu găsești înțelegere în rândul consilierilor, se poate ajunge la blocarea sistemului și pierderea locurilor de muncă. Noi nu dorim asta, nici Guvernul nu vrea asta”, a declarat prefectul Lazăr. Acesta a precizat că doar la CJ Neamț nu s-a aprobat noua organigramă, iar procedura va trebui să fie reluată. Noua organigramă, dacă vor fi modificări, va trebui să fie supusă iar avizului ANFP, iar apoi aprobării consilierilor județeni”, a spus prefectul.
George Lazăr a recunoscut că, în urma aplicării OG 77, există posibilitatea ca unii bugetari să-și piardă locul de muncă: “Ține și de inteligența și capacitatea de management ale primarilor. Dacă ții la oamenii tăi, cauți soluții legale și se pot găsi. OG 77 nu vorbește despre trimiterea acasă a unei persoane, ci vorbește de funcții. La Prefectură, noi avem 4% reducere, adică trei persoane. Noi trimitem propunerea la ANFP, iar apoi la Ministerul Afacerilor Interne. Din posturile totale, Ministerul decide ce posturi se desființează, vacante sau în plată”.

Reamintim faptul că în ședința de Consiliu Județean pentru aprobarea noii organigrame, social-democrații s-au certat mai mult pe tema atribuțiilor vicepreședinților decât pe respectarea legii, iar în final noua organigramă nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Claudia MATEI

Articolul precedentLocuitorii din Cordun nu vor centrală pe biogaz
Articolul următorMicile genii ale Neamţului (III): „Îmi iubesc țara și vreau să ajut oamenii care locuiesc în ea”