reclama autocenter

centrala electrica de termoficare cu functionare pe biogaz

– investitorul german s-a oferit să plătească o excursie, pentru ca sătenii să le viziteze fabrica

Vineri, în sala mare a Primăriei Roman, a avut loc o dezbatere publică pe tema construirii unei centrale pe biogaz pe teritoriul municipiului, dar la granița cu intravilanul comunei Cordun și pe care sunt construite deja mai multe locuințe. Aproape 50 de săteni au fost prezenți la discuții, iar în sală au fost și reprezentanții celor două administrații publice locale, ai Agenției de Mediu, precum și reprezentanții investitorului german – firma MB Norus Biogaz SRL. Societatea Norus Biogaz deține în intravilanul municipiului – la ieșire spre Cordun – o suprafață de aproape 4,3 hectare de teren. Chiar dacă investitorii spun că tehnica folosită nu crează poluare, oamenii sunt îngrijorați de disconfortul creat de construirea fabricii. Investiția, estimată la 61 de milioane de lei, nu este încurajată nici de administrația din Cordun. Autoritățile locale și prefectul George Lazăr, prezent și el la discuții, așteaptă mai întâi de toate avizul de la Mediu. Firma a solicitat unei societăți din Pașcani realizarea unui studiu de impact pe sănătate și mediu, iar toată documentația se află acum la Agenție de Mediu. Investitorul a fost chiar dispus să plătească transportul locuitorilor în Germania, acolo unde firma are deja funcțională o astfel de fabrică. Discuțiile nu au ajuns la nicio concluzie deocamdată, însă cetățeni au contestat studiul de impact comandat de firmă și nu vor să renunțe la reclamații de teamă că vor avea de suferit din cauza poluării. (C. MATEI)

Locuitorii din Cordun nu vor centrală pe biogaz

Articolul precedent„Piatra Neamţ – locul unde răsare bucuria”
Articolul următorPrefectul Lazăr începe să vadă legalitatea la CJ Neamț

5 COMENTARII

  1. Ei sunt muritori de foame dar se tem de poluare. De locuri de munca nu au nevoie, nu? De asta merge tara asta intr-o directie proasta. Vine neamţul vrea sa construiască ceva, dar nu…iese Ion din cîrciuma se duce la dezbatere si zice ca se teme de poluare, dar el habar nu are cu ce se mănâncă .

  2. Ce poluare?pai daca era vorba de poluare…neamtul isi mai facea o astfel de centrala la el in tara?( si nu au doar una….sunt zeci) Asa suntem noi romanii( o parte dintre noi) refuzam tot ce este nou…si invocam tot felul de motive neintemeiate!!!!

  3. Ne temem noi de poluare dar nu ne gandim ce pierdem daca alungam in felul astia investitorii….sunt din roman si sincer as vrea sa nu fie ridicata centrala asta dar am nevoie si de un loc de munca….decat sa mor de foame mai bine acceptam centrala pe biogaz si poluare ce ar putea sa vina la pachet….daca stau sa ma gandesc si dacia lui nea ghita batrana ca si el poluaeaza si ne distruge mediu;)) poate chiar mai mult ca centrala….cine stie!?!?!

  4. Numai despre investitii vorbiti dar de mediul inconjurator si poluarea lui nu spuneti nimic??eu sustin in contiare ca nu are ce cauta la noi in tara o astfel de centrala!!!!

  5. Eu am fost la dezbaterea publica din 19 iulie si dupa ceea ce am vazut si auzit acolo nu stiu ce sa mai zic…poate ca polueaza mediu dar avem nevoie si de locuri de munca si investitii in tara asta…cat dere poluare….ma gandesc ca atata timp cat ea va fi peste limitele admise de lege nu vor obtine investitorii avizele necesare pentru constuirea acestei centrale pe biozag….

Comments are closed.