botosani iulian rotariuPompierul botoşănean Iulian Rotariu, care a alergat 500 de kilometri în deşerturile Gobi şi Atacama, a primit titlul de „Maratonistul anului 2016”, în cadrul Galei Circuitului de alergare montană al Carpaţilor, organizată, la sfârşitul săptămânii trecute, la Cluj-Napoca, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, pe pagina proprie de Facebook.

“Distincţia este o recunoaştere a rezultatelor de excepţie obţinute în urma participării la două dintre cele mai dificile ultramaratoane din lume: Gobi March (China, în iunie 2016) şi Atacama Crossing (Chile, în octombrie 2016). Fiecare cursă măsoară câte 250 de kilometri. Primul român care a participat la astfel de competiţii, pompierul botoşănean, nu doar că a terminat aceste competiţii, dar s-a clasat pe locul I la categoria lui de vârstă şi locul IV la general la Gobi March, respectiv locul I la categoria de vârstă 40 -49 de ani şi locul VI la general, la cursa din deşertul chilian”, potrivit sursei citate.

Deşi a declarat că în Atacama a trecut, timp de 8 zile, prin „iad”, deoarece s-a confruntat cu lipsa de oxigen şi diferenţe mari de temperatură zi-noapte, respectiv peste 40 de grade (ziua), 1-2 grade (noaptea), Iulian Rotariu nu renunţă la ţelul său de a purta mesajul copiilor cu autism din Botoşani, peste tot, în lume. De aceea, a început pregătirea pentru o nouă provocare: să alerge 250 de kilometri, timp de 7 zile, cu întreg echipamentul în spate, în deşertul Namibiei, în perioada 30 aprilie-7 mai 2017. Ultramaratonul Sahara Race se clasează între primele 10 curse din lume ca dificultate, iar Iulian Rotariu va fi primul român care va participa la această competiţie.

ZCH NEWS a relatat despre performanţele lui Iulian Rotariu AICI, AICI şi AICI. (M. CONSTANTINESCU)

 

Articolul precedentAnchetă la Ambulanţa Vaslui: 6 ore în aşteptarea Salvării!
Articolul următorDublu impact între o mașină, un stâlp și o conductă de gaz la Târgu Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.