botosani gobi 01Un pompier, în vârstă de 40 de ani, din Botoşani, a ocupat locul 4 la ultramaratonul Gobi March.

Iulian Rotariu a alergat și a purtat drapelul României 250 de kilometri prin deșert.

Scopul său principal a fost unul caritabil: a alergat pentru Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism din Botoşani.

“Iulian Rotariu este din Botoşani, România şi participă prima oară la Gobi March. Este pompier la ISU Nicolae Iorga Botoşani şi un alergător experimentat. A participat la Maratonul Sahara şi la multe alte maratoane montane. În România, a participat la Maratonul Piatra Craiului, Eco Maraton, Maratonul Zăpezii sau Maratonul Bucegi 7500”, l-au caracterizat organizatorii.

La maraton au participat peste 100 de alergători, dar doar 87 au încheiat competiţia care a durat 7 zile (19-25 iunie). Cea mai dură probă a fost în ziua a cincea, când sportivii au traversat un traseu de peste 80 de kilometri, la temperaturi de 40 de grade Celsius.

Iulian Rotariu este primul român într-o astfel de competiție, în care a urcat până la 2.900 de metri altitudine și a străbătut 250 de kilometri. El a fost susținut de către ISU Botoșani (care a plătit taxa de participare și o parte din echipament) şi de către Direcția de Tineret și Sport Botoșani (care a plătit biletele de avion).

Gobi March face parte dintr-o serie de 4 maratoane, fiecare dintre acestea fiind desfășurat timp de 7 zile, pe un traseu de 250 de kilometri, în deşerturile Gobi, Atacama şi Sahara, precum şi în Antarctica. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: 4 Deserts)

Articolul precedentAzi la EURO 2016: Polonia – Portugalia (22:00)
Articolul următorPietrenii de la Partidul România Unită au un nou președinte
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.