0:00

Pietrenii de la Partidul România Unită au un nou președinte, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiRezultatele de la alegerile locale ale celor de la filiala Piatra Neamț a Partidului România Unită (PRU) au dus la schimbarea președintelui organizației, Florin Roca, și a întregului birou municipal.

Anunțul a fost făcut astăzi, 30 iunie, de președintele filialei județene, Sorin Cazan.

„La Piatra, votul politic obținut de noi a fost de 3,3%, iar scorul obținut de candidatul la primărie, Florin Roca, a fost chiar sub votul politic. Domnul Roca nu numai că nu mai este președintele organizației locale, dar a fost exclus și din partid, împreună cu membrii biroului executiv local și cei ai consiliului municipal. Am rămas dezamăgit de rezultatul obţinut de colegul nostru, domnul Roca, fostul preşedinte. Am avut promisiunea la un rezultat cu mult peste ce s-a realizat, dar încă din timpul campaniei ne-am dat seama că nu vom avea succes, mai ales că domnul Roca nu-mi răspundea la telefon. Cred că prin plecarea domnului Roca, ne-a mai venit niște voturi. Președinte interimar este, începând de astăzi, domnul Neculai Crăciun, care are două mari avantaje – este și Neculai și Crăciun. La Piatra, domnul Crăciun e mai sus decât partidul ca notorietate și cred că așa mai câștigăm niște voturi”, a spus plin de umor Sorin Cazan.

Acesta a continuat explicând de ce liberalii au câștigat Primăria municipiului reședință de județ: „Piatra Neamţ nu a fost niciodată oraş de stânga, de aceea şi acum a ieşit tot primar de dreapta, cu toate bubele pe care i le-au găsit. Pietrenii au altă deschidere, mai ales pentru că e oraş turistic. Eu sunt romaşcan şi avem trei pensiuni, iar aici sunt 100. La Roman, avem avantajul economic, pentru că avem deschidere la E85, la Piatra trebuie profitat de potențialul turistic”.

Și dacă tot a analizat profilul alegătorului pietrean, Sorin Cazan a anunțat și că noul președinte al filialei Piatra Neamț, Neculai Crăciun, are o sarcină destul de grea – atingerea pragului de 7% pentru parlamentare, motiv pentru care liderul de la județ i-a trasat ca primă sarcină organizarea, în următoarele două-trei luni, a biroului executiv local, dar și strângerea de semnături pentru alegerile din toamnă.

„Trebuie să facem filiale în fiecare comună. Până acum sunt în 26 de localități, dar până la 78 mai avem. Sper, cu ajutorul colegilor, să reuşim să facem aceste lucruri şi să depăşim pragul electoral de 5%”, a spus Neculai Crăciun.

PRU nu știe încă dacă va forma sau nu alianțe pentru alegerile parlamentare.

„Avem patru opţiuni, votate în biroul permanent naţional. Dintre ele, o opțiune este formarea unei alianțe cu Noua Dreaptă, PNŢCD și încă un partid micuţ, sub sigla PRU. O altă opțiune ar fi să ne aliem cu Marian Munteanu. Totuși, cred că cea mai bună opțiune este să mergem singuri. Ar fi cea mai corectă şi normală variantă. Nu poţi să aduci sub umbrela noastră partide care nu au o tentă naţionalistă, pentru că nu ştiu cum ne-am înţelege la discutarea listelor. De la București am primit ca indicații clare să dezvoltăm filiale în teritoriu şi să strângem semnături”, a precizat Sorin Cazan.

Dacă la Piatra Neamț rezultatul nu l-a mulțumit, liderul județean al PRU spune că, în județ, partidul a reușit să aibă 18 consilieri locali şi 2 viceprimari, un scor nici foarte bun, nici foarte slab, dat fiind faptul că filiala Neamț s-a înființat abia în 2015.

În prezent, PRU Neamț are 5.800 de membri, iar dintre cei care merită menționați, în baza succesului avut la alegerile locale, sunt cei de la Horia, unde s-a câștigat un post de viceprimar, de la Pângărați, unde sunt trei consilieri locali, la Țibucani, unde este tot un viceprimar, sau la Brusturi unde sunt trei consilieri locali. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentPompier din Botoşani, locul 4 la supermaratonul GOBI MARCH 2016
Articolul următorAutoritățile nemțene se pregătesc de vacanță
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.