ACTUALIZARE: “COMUNICAT DE PRESĂ În urma poluării accidentale produsă în mina Isipoaia, aflată pe raza oraşului Broşteni din judeţul Suceava, aceasta a ajuns şi pe râul Bistriţa. Compania Judeţeană APA SERV S.A. vă informează că la nivelul Captării de suprafaţă Bâtca Doamnei nu s-a înregistrat nici o modificare a parametrilor monitorizaţi pentru furnizarea apei potabile. Rapoartele de încercare pentru apa potabilă furnizată către consumatori se găsesc pe site-ul companiei. În consecinţă, parametrii calitativi ai apei potabile furnizate nu sunt afectaţi.” Director General, Ing. Ionuţ Cătălin Dughir.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Bistrița roșie de la Suceava ajunge portocalie în județul Neamț. Potrivit unei informări a celor de la Gospodărirea Apelor Neamț, unda de poluare va ajunge la limita dintre județe astăzi, la ora 12, urmând să intre, odată cu trecerea hatului, pe teritoriul județului Neamț.

poluare foto romaniatv.netÎn completarea informărilor anterioare referitoare la evacuarea de ape uzate de la mina Isipoaia, din perimetrul Leșu Ursului, jud. Suceava, care a condus la colorarea în roșu a apei râului Bistrița, urmare a interpretării rezultatele analizelor efectuate pe probele de apă recoltate în cursul nopții de 26-27.08.2015 (secțiunile Frumosu, Intrare lac Topoliceni, Aval UHE Poiana Teiului), respectiv în ziua de 27.08.2015 (secțiunea Frumosu) s-au constatat depășiri ale limitei maxime admise corespunzătoare clasei a II-a de calitate la indicatorul Fier (conform centralizatorului cu rezultatele analizelor efectuate de ABA Siret Bacău).

Se continuă monitorizarea calității apei râului Bistrița, în secțiunea Frumosu.

De asemenea, vă comunicăm că la ora 15.30 s-a primit, de la Sistemul de Gospodarire a Apelor Suceava, informația că apa râului Bistrița, aval de confluența cu r. Neagra, are culoarea galbenă.

Conform prognozei privind deplasarea undei de poluare, aceasta va ajunge la limita jud. Neamț în ziua de 28.08.2015, în jurul orei 12, când se vor recolta și probe de apă în vederea stabilirii impactului asupra calității apei râului Bistrița”, anunță SGA Neamț, sub semnătura directorului Ion Păvăleanu.

Între timp, la Suceava, lucrurile par să se fi liniștit, atât în privința cauzelor care au dus la poluarea Bistriței, cât și în privința urmărilor, după cum arată comunicatul de presă oficial:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2015/08/comunicat-presa-incident-26-08-2015.pdf

 

Articolul precedentANUNT PENTRU INCHIRIERE BUN IMOBIL
Articolul următorAdolph A. Chevallier, cetățean de onoare al municipiului Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.