smurd elicopterAgentul Nicolae Cristian Buga, singurul poliţist declarat nevinovat din lotul celor 14 anchetaţi de DNA pentru luare de mită, a făcut infarct astăzi, 19 ianuarie.

Poliţistul, care are 34 de ani, era liber, singur acasă, când i s-a făcut rău, dar a reuşit să-şi sune soţia (şi ea poliţistă), care se afla la serviciu. Bărbatul a fost transportat la UPU, la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, unde i s-a acordat primul ajutor, iar apoi a fost dus la Iaşi, cu un elicopter SMURD.

Nimeni dintre colegi nu ştie cât de gravă este starea lui, dar toţi speră să fie destul de puternic şi să reziste. Cristian Buga este tatăl a doi copii mici.

Agentul a fost ridicat odată cu ceilalţi 13 poliţişti de la Birorul rutier şi de la Biroul de ordine publică şi plasat sub control judiciar timp de 60 de zile, perioadă în care i s-a interzis să profeseze. În acest interval, s-a plâns, în repetate rânduri, că este nevinovat şi în privinţa lui s-a făcut o greşeală. Confirmarea avea să vină la sfârşitul lunii decembrie 2016, când DNA Bacău a trimis o înştiinţare Poliţiei Neamţ, în care se preciza că ”nu există indicii că agentul Buga Cristian Nicolae ar fi comis infracțiunea de luare de mită”. Poliţistul a fost repus în drepturi, dar se pare că uzura din timpul anchetei l-a afectat foarte mult. Până acum, el n-a avut niciodată probleme cu inima. (C.M.)

Articolul precedentGALERIE FOTO Zeci de noi poliţişti au depus jurământul de credinţă
Articolul următor”Arde” la Consiliul Local Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.