pietricica turism

Zeci de noi agenţi de poliţie din judeţele Regiunii de Nord-Est au depus, joi, 19 ianuarie, jurământul de credinţă.

BACĂU

53 de noi agenți de poliție, care au promovat concursul organizat de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), pentru ocuparea unor posturi prin încadrare din sursă externă, concurs desfășurat în luna noiembrie 2016, au depus jurământul de credință, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bacău. Festivitatea s-a derulat în prezența conducerii IPJ Bacău.

“Pentru cei 53 de agenți de poliție va urma o perioadă de pregătire intensivă, în care vor fi instruiți cu privire la activitățile pe care le vor desfășura în calitate de polițiști”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Bacău.

IAŞI

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi, 56 de poliţişti încadraţi din sursă externă au depus jurământul de credinţă. Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României, iar apoi noii poliţişti au fost felicitaţi şi au ascultat mesajele transmise de conducerea Poliţiei Române şi de cea a IPJ Iaşi.

“În perioada februarie-aprilie, agenţii de poliţie vor participa la cursul de iniţiere în carieră ce se va desfăşura la instituţiile de învăţământ ale Poliţiei Române. După 6 luni, în care se vor afla în responsabilitatea unui poliţist cu experienţă, aceştia vor susţine examenul de definitivare. Pe toată perioada de pregătire, poliţiştii nu vor avea dreptul să poarte armament, să desfăşoare activităţi specifice structurii poliţiei judiciare şi a poliţiei rutiere. De asemenea nu au acces la informaţii clasificate, până la obţinerea calităţii şi a avizelor necesare”, precizează IPJ Iaşi.

NEAMŢ

52 de proaspeți polițiști nemţeni au depus jurământul de  credință, în cadrul unei ceremonii emoționante, care a avut loc în sala Consiliului Județean Neamț. Le-au fost alături familiile, care i-au susținut și în timpul pregătirii pentru examen, iar autoritățile județene, șeful Poliției Neamț și șefii celorlalte unități ale Ministerului Afacerilor Interne le-au urat succes în viitoarea carieră.

Toți vorbitorii s-au referit la satisfacțiile, dar și la riscurile și sacrificiile pe care le presupune meseria de polițist, precum și la așteptările pe care le are cetățeanul de rând de la instituția Poliției Române. În încheierea ceremoniei a luat cuvântul agentul Crina Maria Catană, fiica unui polițist de la Serviciul de Investigații Criminale, tânăra reușind să obțină 10 pe linie la toate probele concursului de încadrare. (ZCH NEWS; FOTO: IPJ Bacău; FOTO: IPJ Iaşi)