0:00

”Arde” la Consiliul Local Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCât de urgentă poate fi o ședință de Consiliul Local Piatra Neamț, fie ea și extraordinară, ca să fie convocată pentru o zi nelucrătoare?

Grupul consilierilor PSD-ALDE-PMP va rămâne, cu siguranță, în analele CL cu această adunare de pomină, inițiată pentru duminică, 22 ianuarie. Proiectul care ”arde de nerăbdare” să fie dezbătut în plenul CL este unul pe care convocatorii tocmai l-au votat în forma de atunci la ultima ședință din anul 2016. Între timp, s-au răzgândit și vor să-i aducă o serie de modificări.

În decembrie, s-a adoptat o hotărâre cu declanșarea procedurii de selecție pentru Consiliile de Administrație ale societăților la care municipiul Piatra Neamț este acționar unic sau majoritar. S-a votat atunci o comisie de selecție, formată din reprezentanții birourilor de resurse umane de la fiecare societate și din Primărie. Acum se dorește înlocuirea acelei comisii cu una formată din trei consilieri locali”, a explicat secretarul Florin Fecic proiectul. ”Din 2005, de când sunt eu în Primărie, nu am avut nicio ședință de CL programată duminica. Nu se practică. În mod normal, ții o asemenea ședință când este o chestiune care arde. Nu arde. Nici măcar nu se aprinde focul”, a adăugat Fecic.

Adrian Grigoraș, de la ALDE, deci din tabăra inițiatorilor, spune că se mai convocau în trecut astfel de ședințe, doar dacă aveau caracter festiv: ”Când veneau delegațiile din orașele înfrățite mai erau ședințe duminica. Dacă se dorește așa repede, probabil că se consideră ceva de maximă urgență. Am niște probleme de sănătate, în principiu nu știu dacă pot să mă prezint, depinde cum mă voi simți din punct de vedere fizic duminică”. O fi și acum motiv de sărbătoare, că doar e vorba de CA-uri…

Romel Bârjoveanu, de la PNL, deci din tabăra opoziției, spune că este prima dată când se convoacă ședințe de lucru duminica: ”Cei din tripleta PSD-ALDE-PMP vor să-și pună oamenii de partid peste tot, modifică proiectul în favoarea lor. Cum se poate ca un consilier local să verifice dosare? Acolo trebuie să fie persoane abilitate. Nu-i nimic extraordinar, putea să fie introdus acest proiect și în ședința ordinară din această lună. Eu am crezut că ne cheamă pentru micșorarea tarifelor la Parking. Acum vor să modifice un proiect pe care l-au mai votat o dată”.

Viceprimarul Luminița Vîrlan (PSD) nu și-a exprimat punctul de vedere asupra proiectului, ședinței și oportunității convocării în zi de duminică pentru simplul fapt că nu a răspuns la telefon, în ciuda insistențelor noastre. Probabil în laboratoarele de comunicare ale PSD Piatra Neamț se va comite un comunicat de presă, acum, că moda conferințelor de presă s-a stins odată cu campania electorală. La fel, nici din partea PMP nu ne-am lămurit foarte bine decât cu faptul că dl. Marius Ghineț, consilier, este foarte ocupat cu discuțiile. A oferit acest pretext și a promis că va reveni el cu un telefon, dar, probabil din rațiuni de ”mai multe discuții”, n-a mai făcut-o. Rămâne cum am stabilit.

 

(A.M., D.O.)

 

Articolul precedentPoliţistul rutier anchetat de DNA şi declarat nevinovat a făcut infarct
Articolul următorOfertă specială la Consiliul Local Piatra Neamţ: Doi într-unul!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.