0:00

Ofertă specială la Consiliul Local Piatra Neamţ: Doi într-unul!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLovitură de teatru! O şedinţă de îndată a Consiliului Local (CL) Piatra Neamţ convocată astăzi, 19 ianuarie, a rezolvat toate „urgenţele”. Chemaţi iute să dezbată un proiect de hotărâre privind dezăpezirea (neexplicat de nimeni, că doar nu trebuie să știe nimeni de ce a fost nevoie pe repede înainte de asemenea mobilizare), consilierii locali (21 prezenţi, Paul Pintilie şi Cristian Mihalcea – absenţi) au fost informaţi că ordinea de zi a fost suplimentată şi cu proiectul care trebuia „examinat” duminică, 22 ianuarie şi anume alcătuirea unei comisii de selecţie pentru desemnarea membrilor Consiliilor de Administraţie (CA) ale societăţilor la care municipiul Piatra Neamţ este acţionar unic sau majoritar. Că este foarte important cine ajunge în CA-uri, dacă este el om de casă sau este un dușman al managerului, adică a partidului vare l-a pus, adică a poporului, etc). Dacă la ultima şedinţă din luna decembrie s-a votat o comisie formată din reprezentanții birourilor de resurse umane de la fiecare societate și din Primărie, de această dată s-a dorit înlocuirea acelei comisii cu una formată din trei consilieri locali. Că este mai sigur așa, calitatea de consilier local înlocuind orice alte studii și competețe. Ambele proiecte au trecut, primul cu 13 voturi pentru şi 8 împotrivă, iar al doilea, la care s-a ales prin vot secret componenţa comisiei, a fost şi acesta adoptat cu 12 voturi pentru, 7 împotrivă, două voturi fiind declarate nule. Consilieri locali desemnaţi sunt Luminiţa Vârlan (PSD), Victor Marghidan (PSD) şi Cristian Tihenea (ALDE). Ce spun o parte dintre cei implicați în respectivele urgențe?

Florin Fecic, secretarul Primăriei Piatra Neamţ: Legea spune că trebuie să fie probleme urgente când suplimentezi ordinea de zi. Din punctul meu de vedere nu are nici un caracter urgent proiectul de hotărâre privind stabilirea componenţei comisiei.

Luminiţa Vârlan (PSD): Aceste firme sunt ale Consiliului Local şi nu ale Primăriei ( și noi care credeam că sunt ale municipiului- n.n.). În consecinţă, consilierii locali sunt cei care trebuie să decidă. Nu era ilegal ca acea şedinţă extraordinară să fi avut loc duminică, 22 ianuarie.

Marius Ghineţ (PMP): Pe mine nu mă deranja să vin duminică la şedinţă să votez. Facem parte dintr-o majoritate şi luăm deciziile împreună.

Romel Bârjoveanu (PNL): Cei desemnaţi nu sunt experţi în resurse umane, ar trebui să fie specialişti în resurse umane, aşa cere legea. Am vorbit şi cu domnul Fecic şi mi-a spus că dacă ei nu vor vor veni în câteva zile să demonstreze că sunt experţi, nu va semna proiectul de hotărâre.

PS: Cum „băieţii de la comunicare” sunt plecaţi la Târgul de Turism presa nu a fost informată despre nicio şedinţă de îndată a CL Piatra Neamţ. (Ana Moise)

 

Articolul precedent”Arde” la Consiliul Local Piatra Neamț
Articolul următorPolițistul Cristian Buga a depășit faza critică după infarct
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.