Părerile liderilor politici din Neamț sunt împărțite în privința schimbărilor din ultimele zile. Unii spun că ceea ce se întâmplă la București nu se aplică și la nivel local. Alții sunt încântați de noua coaliție, USD, și speră că totul va merge ca pe roate cu condiția să se respecte jurămintele reciproce.

”Decizia luată la nivel central este literă de lege pentru noi, pentru membrii PC. Dintotdeauna PC și-a respectat angajamentele și cu siguranță și le va respecta și acum. Este foarte importantă respectarea angajamentelor luate de liderii partidului, angajamente care vor trebui puse în aplicare și la Neamț, unde va trebui semnat un protocol. Liberalii au luat decizia de a ieși de la guvernare și asta s-a văzut prin votul de la proiectele de legi comune. Problema nu e aici, problema va fi la legile organice unde majoritatea parlamentarilor trebuie să fie prezenți până la ultimul”, a declarat Cătălin Drăgușanu, deputat PC de Neamț.

”Cred că la Neamț nu se va schimba nimic. PNL și așa nu mai era majoritar. Rămâne de văzut ce va face UNPR, deși s-a discutat la București cu PSD-ul ce vor face. PNL și așa la Neamț era rupt de mult”, a precizat Ciprian Șerban, președinte al PP-DD Neamț.

Nu are treabă ce e sus cu ce e jos

”Nu are treabă ce e sus cu ce e jos, depinde de fiecare comunitate locală. Să nu ne facem iluzii, ce parcă înainte s-a schimbat ceva. În politică cei de sus au o anumită viziune, cei din eșaloanele de jos se ocupă de lucruri concrete”, a spus Constantin Iacoban, consilier județean UNPR.

”Teoretic lucrurile ar trebui să se schimbe în bine și USD să funcționeze la alți parametri, parametri normali zic eu. Cam așa văd eu lucrurile, dar e o părere personală”, a menţionat deputatul PSD de Neamț Ioan Munteanu.

”Mare lucru nu se poate întâmpla zic eu, pentru că PSD nu mai era de mult în USL. Majoritățile nu se vor schimba la nivel de consilii locale și Consiliu Județean. Ce se poate întâmpla? Mare lucru nu, eventual pe cei de la deconcentrate, care sunt ai noștri să-i dea afară”, a precizat deputatul PNL de Neamț, Dorin Ursărescu.

”Făcând abstracție de toate declarațiile de presă, chiar și de cele de la București, eu cred că USL ar trebui să mai aibă o șansă de supraviețuire. Dar dacă s-a produs divorțul, acest lucru nu va influența puternic activitatea din CJ ținând cont de faptul că măcar la nivel declarativ, toate forțele politice care au reprezentare la nivel de CJ, au în vedere să facă o politică în favoarea cetățenilor județului și în favoarea necesităților pe care le are acest județ”, a spus Dan Manoliu, vicepreședinte al CJ Neamț. (I. CĂLIN)

Articolul precedentDirectori fără frică
Articolul următorLa vară, romașcanii merg la Ștrand