0:00

Poliţia a „deranjat” afacerile cu lemn: 240 mc confiscaţi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţia a „deranjat” afacerile cu lemn: 240 mc confiscaţi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţia a „deranjat” afacerile cu lemn: 240 mc confiscaţi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn două zile (14 şi 15 iunie), poliţiştii de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au desfășurat o acțiune de control în parteneriat cu Garda de Mediu, Garda Forestieră, Direcția Silvică și Inspectoratul Județean de Jandarmi.

Au fost vizate 8 firme din localităţile Borca, Farcașa, Vânători Neamț, Poiana Teiului, Tazlău, dar s-au făcut şi controale în trafic, fiind trase pe dreapta 22 de autovehicule care transportau lemn.

„Polițiștii au constatat abateri de la legislația în vigoare și au aplicat 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 40.000 de lei, majoritatea pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Totodată au fost dispuse măsurile complementare de confiscare a material lemnos confiscat, totalizând 240,05 mc, din care 49,34 mc reprezintă cherestea de rășinoase, 54,69 mc lemn de lucru, 26,85 mc lemn lucru fag, 5,35 mc lemn lucru stejar și 103,82 mc lemn foc. Valoarea materialului lemnos confiscat este de peste 78.000 lei”.

Poliţiştii au confiscat şi un autovehicul de tonaj greu, folosit la transport ilegal de lemn, iar la un gater din Borca au găsit diferențe între stocul existent la punctul de lucru al societății și evidențele privind circulația și prelucrarea materialului lemnos, în volum total de 39,58 mc cherestea rășinoase.

„Considerându-se că pentru acest volum de material lemnos nu există documente de proveniență, s-a luat măsura sancționării contravenționale a societății în cauză și s-a dispus măsura complementară de confiscarea volumului de lemn sus-menționat”, a mai precizat subinspectorul Elena Bulgărea.

Comisarul şef Paul Tablan, şeful Poliţiei Neamţ, a declarat că acţiuni de amploare se organizează cel puţin o dată pe lună, mai ales atunci când se adună „date şi informaţii”, pentru ca poliţiştii să meargă drept la ţintă, iar controale curente se fac, pe zone, aproape în fiecare zi. În ciuda acestui lucru, se taie în neştire din păduri şi se lucrează fără acte în gatere, fiecare afacerist crezând că el va avea noroc şi va scăpa de control. (C.M.)

Articolul precedentArsenalul din Pădurea Nemţişor scos la „lumină”
Articolul următorBACALAUREAT: 2.523 de elevi experimentaţi la română
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.