Arsenalul din Pădurea Nemţişor scos la „lumină”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEchipa pirotehnică din cadrul ISU Neamţ a cercetat o suprafaţă de 700 mp din Pădurea Nemţişor, în ziua de 15 iunie.

Acţiunea este a treia din această lună şi, cu siguranţă, încă mai este de lucru în zonă.

De data aceasta specialiştii au găsit 10 lovituri de aruncător, 6 proiectile explozive, 7 grenade de mână, 8 focoase pentru lovituri de aruncător, un focos pentru proiectile şi 95 de cartuşe de calibru 7,92 mm.

Toate au fost ridicate în vederea distrugerii într-un poligon special amenajat în acest scop.

Arsenalul din Pădurea Nemţişor scos la „lumină”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPentru că ne aflăm în perioada în care oamenii bat pădurile în căutare de bureţi şi fragi, ISU Neamţ le reaminteşte cetăţenilor modul corect de comportare în situaţia în care descoperă elemente de muniţie:

  • Anunţaţi imediat la „112”!
  • Nu atingeţi elementele de muniţie, declanşarea acestora poate duce la rănire sau chiar la deces!
  • Izolaţi zona şi nu permiteţi nimănui accesul în apropierea elementelor de muniţie, până la sosirea echipei pirotehnice, singura abilitată să execute misiuni de asanare a teritoriului, în condiţii de siguranţă. (C.M.)
Articolul precedentPolițiștii le-au scris elevilor: „Nu stabiliţi întâlniri cu persoane pe care le cunoașteţi doar de pe Internet!”
Articolul următorPoliţia a „deranjat” afacerile cu lemn: 240 mc confiscaţi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.