afis-expozitie-siteComplexul Muzeal Neamț a contribuit cu piese unice din metal prețios și artefacte de o valoare excepțională, realizate din lut și cupru, la expoziția „Aurul și argintul antic al României”, după cum informează purtătorul de cuvânt al Complexului Muzeal, Lucian Uță.

„Printre acestea se numără artefacte eneolitice, vechi de aproape 7.000 de ani, unice prin măiestria realizării lor. «Vasul cu suport și colonete», descoperit în cunoscuta așezare de la Izvoare, vasul-suport denumit sugestiv «Hora de la Frumușica», «Soborul zeițelor» de la Poduri sunt doar o parte dintre piesele emblematice care au luat naștere din mâinile olarilor cucutenieni. Descoperirile comune, dar mai ales cele de prestigiu din acropola și necropola de la Brad, ne spun că pe terasa Siretului s-a aflat, începând din eneolitic, dar excelând în epoca dacică clasică, un centru de putere. Liderii acestei comunități și-au etalat obiectele de prestigiu, din aur sau cupru, argint sau bronz, făcându-și cunoscută autoritatea”, a precizat Lucian Uță.

Vernisajul expoziției are loc pe 21 septembrie, de la ora 17:00, la Muzeul de Artă din Piatra Neamț, perioada de vizitare fiind cuprinsă între 21 septembrie – 30 octombrie 2016. Orarul de vizitare va fi între 10 și 18, până pe 2 octombrie, și de la 9 la 17, începând cu 4 octombrie. Biletul pentru adulți va costa 8 lei, în cazul grupurilor organizate, formate din minim 10 persoane, acesta costând 5 lei pentru fiecare persoană. Pensionarii plătesc 3 lei, iar elevii și studenții au intrarea gratuită. Taxa foto percepută pentru această expoziție este de 15 lei, iar cea video de 20 de lei. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentAccident mortal la Horia
Articolul următor”Hoțul fără Dumnezeu” din Pipirig, arestat pentru că a furat 3.800 de euro
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.