”Hoțul fără Dumnezeu” din Pipirig, arestat pentru că a furat 3.800 de euro, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCunoscut drept ”hoțul fără Dumnezeu”, Ion Furtună din Leghin (Pipirig) a fost arestat, din nou, în ziua de 15 septembrie, de magistrații Judecătoriei Târgu-Neamț.

De data asta măsura a fost luată pentru spargearea unei mașini cu numere de Iași, parcată în zona Mănăstirii Sihla, din care individul a furat o geantă cu 3.800 de euro.

La cei 48 de ani ai săi, Furtună este deja expert în spargeri de mașini și are la activ zeci de astfel de fapte, precum și condamnările aferente. Doar în 2012 el a fost condamnat la 11 pedepse a câte 4 ani de închisoare, pentru furt calificat. Numai că în România pedepsele nu se adună, ci se contopesc, așa că ”doctorul” spărgătorilor de mașini a scăpat cu 4 ani cu executare și, imediat ce a fost eliberat, a revenit la vechea ocupație.

Recomandările poliției

  • Parcați-vă mașina într-un loc iluminat și vizibil!
  • Verificați dacă portierele sunt asigurate atunci când plecați din autoturism!
  • Nu lăsați cheile în contact!
  • Asigurați autoturismul chiar dacă lipsiți din el doar câteva minute!
  • Nu lăsați la vedere, în interiorul mașinii, obiecte de valoare sau tentante (telefoane, borsete, genți, obiecte de îmbrăcăminte). Evitați sa păstrați in autoturism actele de identitate, permisul de conducere sau orice alte acte!
  • Controlați, înainte de a pleca de la mașină, daca roata de rezervă si sistemul de închidere a portbagajului sunt asigurate corespunzător. Dotați autoturismul dumneavoastră cu un sistem de alarmă!
  • Sistemul de blocare a axului volanului este un mijloc de descurajare a hoților de automobile.
  • Nu cumpărați componente de autoturism de la persoane necunoscute, chiar dacă acestea sunt oferite la preturi derizorii – ar putea proveni din furturi! Asigurarea autoturismului dumneavoastră la o societate de profil poate acoperi pagubele dumneavoastră in caz de avariere sau distrugere a autoturismului provocate de accidente rutiere, furt, etc. (C.M.)
Articolul precedentPiese vechi de 7.000 de ani la „Aurul și argintul antic al României”
Articolul următorFOTOGRAFII Săptămâna Europeană a Sportului la Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.