perchezitii 02Poliţişti din cadrul Inspectoratului Județean (IPJ) Prahova efectuează, miercuri, 6 iulie, 36 de percheziții la domiciliile unor persoane și la sediile unor firme bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, informează Poliţia Română.

Perchezițiile au loc în București și în județele Prahova, Giurgiu, Constanța, Vaslui, Iași, Ialomița și Vrancea.

La acţiuni participă şi procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 – 2015, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul a 74 de societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. În baza facturilor emise de firmele «fantomă», bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 5.300.000 de euro, constând în impozit pe profit neconstituit și TVA dedusă în mod ilegal. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 12.300.000 de euro”, se precizează în comunicatul IGPR.

Au fost dispuse măsuri asigurătorii până la concurența prejudiciului creat, în vederea recuperării acestuia în totalitate. 21 de mandate de aducere vor fi puse în executare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Perchezițiile sunt efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și al jandarmilor. Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. (ZCH NEWS)

Articolul precedentDiana Ţigănaşu, bronz la Balcaniada de Atletism
Articolul următorVACANŢE MUZICALE 2016 Muzică de promenadă în Curtea Domnească
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.